Ugnsstekt falukorv med potatis


Äntligen är min dator fixad efter att inte ha fungerat ett tag, så nu hoppas jag publicera massor med recept som jag samlat på mig de senaste veckorna 🙂 Först ut är den här superenkla rätten med helstekt falukorv och potatis i ugn. Väldigt enkelt, barnvänligt och mumsigt.

Ingredienser:
1 falukorv (eller kyckling-stekkorv som jag använde)
600 g potatis, gärna fast
3-4 morötter
rapsolja
torkad dragonkrydda
salt & peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den i klyftor. Skala morötter och skär i stavar.
2. Ta fram en ugnsform och lägg i potatisklyftorna och morotsstavarna. Ringla över rapsolja, strö över lite dragon (ca 1 tsk), och salta och peppra efter tycke. Blanda runt allting med händerna ordentligt.
3. Laga mitt i ugnen i ca 25 min. Under tiden förbereds falukorven genom att skära skåror i den. När potatisen börjar mjukna men inte har fått så mycket färg än tar du ut formen och lägger falukorven i mitten. Passa på att blanda runt potatis och morötter så de blir fint fördelade runt falukorven.
4. Fortsätt steka i ugn tills potatisen och korven fått fin färg (ca 15 min till). Servera med valfritt tillbehör så som sallad eller någon god röra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.