Vad Göra Med Rabarber?


Vad Göra Med Rabarber
Rabarber är bra till annat än paj. Gör en lemonad eller chutney. Den funkar också bra i en ugnsrätt med kyckling eller i nudelwok. Rabarbern ger viss syrlighet och förhöjer smaken på maten. Man kan också frysa rabarber när den är som bäst på försommaren och inte blivit träig. Skiva den och frys rå och ta fram vid behov. Här är några recept. Smaklig spis! Vad Göra Med Rabarber Rabarber är som bäst på våren/försommaren innan den blivit träig. Pröva att frys in för senare behov. Foto: Suzanne Kolare

Hur länge kan man ha frysta rabarber i frysen?

3. Frys in rabarber – Lägg dina färdigskurna rabarberbitar i en Toppits ® fryspåse, töm på överflödig luft och förslut med en frysklämma. Fryst rabarber kan förvaras i upp till 10 månader. Så att rabarbern i frysen inte glöms bort, påminner Toppits ® Foodsaver-app dig om de livsmedel du stoppat i frysen.

Hur övervintrar rabarber?

Hej Kan du skaffa en stor frigolitlåda som rymmer plastbaljan som du har rabarbern i? Kolla till exempel i containrar utanför elaffärer, de har ofta sådana där eller gå helt enkelt in och fråga. Så packar du in din rabarber i en sådan låda och täcker mellanrummen mellan väggarna med torra löv, träull eller frigolitships.

  • De senare får man också ofta från elaffärer.
  • Baxa in lådan mot husväggen och låt den stå så ett tag för att rabarbern ska vissna ner inför vintern.
  • Rabarbern “vet” själv när det är tillräckligt kallt så att den ska vissna.
  • När det börjar bli rejält kallt, täck jordytan med torra löv eller säckväv, det ska vara luftigt.
You might be interested:  Kan Hundar Äta Kokt Pasta?

Om det skulle bli jättekallt, typ som förra vintern, kan du lägga på en frigolitskiva över lådan, men då behöver du lufta den så fort det blir lite varmare igen. Vanligen behöver man inte vattna rabarbern under vintern om den är välvattnad när kylan börjar komma.

Hur påverkar rabarber magen?

Träffyta för direktlänk till innehåll Rheum rhabarbarum Växten, speciellt bladen, innehåller oxalsyra samt ämnen som har irriterande egenskaper. Symtom: Magbesvär (t.ex. ont i magen, illamående, kräkningar och diarré), eventuellt även njurpåverkan. Symtomen kan vara fördröjda upp till ett dygn.