Självplock Jordgubbar Kungsbacka?


Självplock Jordgubbar Kungsbacka
Välkommen till Stora Berg! – Här på Stora Berg erbjuder vi självplock av jordgubbar och hallon. Vi odlar även björnbär, blåbär, sparris, grönsaker och blommor till försäljning i vår gårdsbutik. Passa på att fika i vårt café och prova vår bärbuffé eller njut av en pizza till lunch. Besök också vår vinodling där vi även erbjuder rundvandringar i våra vackra omgivningar.

Hur mycket kostar självplock av jordgubbar?

Jordgubbarna kostar vid självplock 50kr/kg det vill säga ca 25kr/liter. Det går även att förbeställa plockade jordgubbar för 35kr/liter vid köp av hel låda (15 liter) som kan hämtas under självplockets öppettider.

När är det bäst att plocka jordgubbar?

Jordgubbar När börjar ni försäljningen av jordgubbar? Så fort vi plockat de första bören, börjar vi sälja plockade bär vid gården. Vi säljer bär där ända tills vi börjat med självplockningen, då säljer vi plockade bär vid självplockningen. När börjar självplockningen? Så fort vi bedömer att vi har tillräckligt med bör så börjar vi med självolock. Ja, vi ser helst att man tar med eget emballage. Vi säljer spannar att plocka i. En spann eller skål kan användas många gånger med mycket mindre påverkan på miljön. Får man ta barn och hundar med sig ut i fälten? Barn – javisst ! Vi vill gärna att barnen skall komma med ut i fälten och njuta av våra bär – det är ju det som är riktig sommar. Hundarna får dock stanna i bilen eller på parkeringen vid sidan av fälten. Vilka bär är bäst att göra saft, sylt och stoppa i frysen? Alla sorter som vi odlar idag, Rumba, Florence och Malwina är utmärkta till både saft, sylt och frysen. Hur länge varar säsongen? Alltid svårt att säga. Varmt väder gör att bären mognar fortare. Vid svalt väder blir säsongen längre. Oftast varar säsongen till sista veckan i juli. Ett tidigt år med varmt väder slutar säsongen i mitten av juli. Ett sent svalt år kan bären vara en vecka in i augusti. Vi meddelar alltid i tidningarna, här på hemsidan och på Facebook vilken dag som är sista plockdag.

Hur funkar självplock?

Se öppetider längre på sidan. Välkomna ut i våra land Ta gärna med hela familjen. Farmor, farfar, barn och barnbarn. Alla är välkomna att vara med och plocka efter egen förmåga. Hundar är förbjudet i och vid jordgubbsfältet.

You might be interested:  Rabarber- och jordgubb drip cake

Du betalar för de antal kilo du plockar. Ett kilo motsvarar cirka 2 liter. Medtag gärna egna kärl.

Hur funkar det? Tag bilen, bussen eller cykeln till Stora Aby. Parkering finns strax intill jordgubbsfälten, följ skyltning, När ni kommer ut till fältet så väger vi de tomma hinkarna. På så sätt kan vi sedan dra bort vikten för hinkarna när ni skall betala.

 1. När hinkarna är invägda så visar personalen er en rad.
 2. Ni plockar från pinnen och framåt.
 3. För att lätt hitta var man ska börja plocka, så har vi pinnar som sitter i raden, den skall flyttas dit där ni slutar plocka.
 4. Det underlättar för oss och nästa kund vet var de ska börja plocka.
 5. När hinkarna är fulla så väger vi kärlen ute på fältet och betalar antingen med kort, swish eller kontanter.

Inget att plocka i? Har ni inget att plocka i? Vi säljer plastkärl som rymmer ca.6 liter, ca 9 liters och vi har även 1-litersförpackningar. Tips och råd Ett 10-liters spann är inget att rekommendera för jordgubbarna, de understa mosas. Välj helst mindre och fler kärl istället eller låga kärl där bären inte trycks sönder.

När öppnar Vareborg?

Öppettider 9.00 – 18.00 (för granar i fält under dagens ljusa timmar.) Naturligtvis har vi även huggna granar till försäljning på gården Vareborg.

Hur mycket kostar 1 kilo jordgubbar?

Vad har ni för öppettider på självplocket och hur får jag reda på det? Vi erbjuder både drop-in tider och möjligheten att reservera självplock, Du kan droppa in när som helst under dessa tider och plocka jordgubbar i mån av tillgång. Tillgången av bär styr vilka dagar vi har öppet eller kan boka självplock och detta innebär att plock-tider kan dyka upp med kort varsel! Kolla in på hemsidan ofta under plockningssäsongen. Självplock Jordgubbar Kungsbacka Varför erbjuder ni självplock med bokning? Eftersom vi är en liten anläggning och tillgången på jordgubbar kan vissa dagar vara begränsad. När du bokar så reserverar vi rader utifrån den mängd du önskar plocka. Om du reser långt eller vill plocka mycket rekommenderar vi att boka en tid.

 1. Varför måste jag uppge i bokningsformuläret hur mycket jag ska plocka? Vi ber att du ska uppskatta hur mycket du kommer att plocka för att kunna göra en bedömning av hur många platser vi ska lysa ut.
 2. Detta är naturligtvis inte bindande.
 3. Om jag bokar en plats, kan jag ta med en vän? Ja.
 4. Det viktigaste för oss är hur många kilo jordgubbar att ni uppskattar att ni kommer att plocka.

Den information uppger man i bokningsformuläret. Är jordgubbarna ekologiska? Våra jordgubbar är giftfria utan kemiska bekämpningsmedel. Vi använder ekologiskt gödsel, avstår från plastlist i landet och arbetar med småskaliga metoder i våra odling som täckodling och handkraft.

Läs mer om våra jordgubbar HÄR, Hur mycket kostar det? Jordgubbar på självplock kostar 97 kr/kg.1 kg jordgubbar ger ca 2 liter bär. Betalning sker kontant eller via Swish på plats. Vi tar ej kort. När bären vägs görs ett avdrag för kärlen man plockar i. Hur långt tid tar det att plocka? Säsongssnittet för hur långt tid det tar att fylla en 10 L hink är ca 30-40 min.

Vad plockar jag i? Det beror på hur mycket du vill plocka och vad du ska använda bären till. En 10 L plasthink plockar man full utan svårigheter och det är en lagom mängd att jobba med i köket. En fullplockad 10 L hink väger ca 6 kg. Ska du styck-frysa eller göra tårta av bären rekommenderas låga och breda kärl för att jordgubbarna i botten inte ska bli klämda.

You might be interested:  Pasta Carbonara Calories?

När är jordgubbarna som billigast?

Det är inte ovanligt att svenska jordgubbarna kostar över 100 kr/kg i början på säsongen. De första lådorna växthusodlade jordgubbar i mitten på april brukar gå för över 1000 kr/kg. Oftast är dessa jordgubbar lite mindre smakrika än de som man kan köpa i juli.

Var kan man plocka jordgubbar själv?

Botarps Jordgubbar – Hos Botarps Jordgubbar i Huskvarna hittar du jordgobbar odlade på friland. Här kan du både plocka själv eller köpa färdigplockade bär.

Hur många liter jordgubbar går det på ett kilo?

Tack för din fråga.1 liter jordgubbar är lika med 500 gram. Lycka till med syltkoket!

Vad är bäst att plocka jordgubbar i?

Vad plockar man i? Vi rekommenderar en vanlig 10L plasthink. En 10L plasthink plockar man full utan svårigheter och det är en lagom mängd att jobba med i köket. En fullplockad 10L hink väger ca 6kg.

Hur många liter blåbär går det på ett kilo?

Att plocka odlade blåbär är både enkelt och roligt och det går snabbt att få ihop ett par liter. Ta med eget emballage att plocka i. Det går bra att plocka i det mesta – spannar, kärl, burkar etc. Har du inget att plocka i så har vi papperspåsar som också funkar att plocka i.

Innan du går ut i odlingen väger du ditt kärl så att vi kan dra ifrån denna vikt när bären sen vägs in. Ibland använder vi markeringspinnar i raderna för att ge en översikt var det finns gott om bär. Är ni två är det lättast att plocka på varsin sida av samma rad. När du har plockat färdigt väger vi bären i kassan.

Det går bra att betala med både kort, Swish och kontanter. De nyplockade bären håller sig fina i 2-3 veckor i kylen. Om du tänker frysa in dem är det bäst att göra detta inom 3 dagar för bästa kvalitet. Du behöver inte styckfrysa, utan bären går bra att frysa in i en burk direkt.

 • De håller sig hela och fina och det är lätt att ta en näve efter behov.
 • Annat som är bra att känna till Vi har toalett.
 • Parkeringen är precis bredvid odlingen.
 • Pallar finns att tillgå om man föredrar att sitta och plocka.
 • Det går bra att betala med både kort, Swish och kontanter.1 liter blåbär väger ca 600 gram och 1 kg blåbär är ca 1,6 liter.
You might be interested:  250 G Pasta?

Tillgången på bär kan variera beroende på hur många som kommer och plockar och hur snabbt nya bär mognar fram. Ta gärna en titt under Aktuellt här på webben eller följ oss på Facebook för information om bärstatusen. Och så sist men inte minst Passa på och gör plockningen till en trevlig utflykt för hela familjen.

Vad kostar självplock blommor?

Under tidig vår njuter vi av krispiga tulpaner och narcisser i spektakulära nyanser. På sensommaren öppnar vi upp självplocket på snittblomsfältet; här kan du själv skörda ekologiskt odlade sommarblommor. Nu har vi öppnat sommarblomsfältet för självplock.

 • Vi har märkt ut de sorter som är skördeklara, några inväntar vi ännu att de får växa till sig.
 • Låna sax och väg sedan din bukett i plantboden.
 • PRAKTISK INFO Snittblomsfältet har öppet alla dagar mellan 11-15.45 (sista saxen lämnas ut 15.30).
 • Blommorna vägs, slås in och betalas i plantboden, pris 65 kr hekto.

Vissa sorter har styckpris. Välkomna! Självplock Jordgubbar Kungsbacka I vårt självplock kan du plocka frasiga tulpaner och narcisser på våren, när sensommaren börjar närma sig så slår vi upp portarna för vårt snittblomsfält. Här kan du botanisera bland biodynamiskt odlade snittblommor, känna doften av solvarm mylla och skörda en rufsig sommarbukett.

Vår I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården framför Trädgårdskafét. Blommorna säljs styckevis. Sommar och höst I slutet av juli öppnar årets självplock av trädgårdens ekologiska sommarblommor. På snittblomsfältet finns det olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Självplocket har öppet fram till frosten kommer. Blommorna har pris per vikt.

Låna sax och korg i Plantboden! Självplock Jordgubbar Kungsbacka Självplock Jordgubbar Kungsbacka Alla grödor på Rosendals Trädgård odlas biodynamiskt och odlingarna är certifierade både enligt både KRAV och Demeter,

Hur mycket kostar jordgubbar?

Jfr-pris 26.95kr/kg.

Vad kostar jordgubbar till midsommar?

100 kronor litern – Vanligtvis ligger jordgubbspriserna på ungefär 20 kronor litern under midsommarveckan, idag är priserna på minst det dubbla. På torsdag och fredag kommer priserna vara som högst – enligt ATL kan priserna ligga på hela 100 kronor litern, oavsett om man väljer svenska eller importerade jordgubbar.

Vad är bäst att plocka jordgubbar i?

Vad plockar man i? Vi rekommenderar en vanlig 10L plasthink. En 10L plasthink plockar man full utan svårigheter och det är en lagom mängd att jobba med i köket. En fullplockad 10L hink väger ca 6kg.

Vilken sorts jordgubbar är godast?

Om ni frågar oss vilken världens godaste jordgubbe är skulle vi svara Polka! Detta är ett lite mindre bär, något som gör den mindre populär hos flera odlare. Men storleken smakar ju inget och smaken är himmelsk.