Sweet chili kyckling


Den här rätten alltså! Så gudomligt god men jäklar vad jag fick kämpa med att få till friteringen (då jag inte äger en fritös). Det jag kan säga är att om man ska göra den här rätten så använd en stekpanna som du vet inte bränner fast! När jag väl bytte till korrekt panna så gick allting så mycket smidigare (men då hade jag innan dess kämpat med en kastrull och en skitpanna i 40 min). Så nästa gång jag lagar friterad kyckling kommer det gå så mycket smidigare, haha.

När maten väl serverades tänkte jag att jag bryter ihop om jag gått igenom så mycket besvär och det inte ens smakar gott. Men som jag sa inledningsvis, det var perfekt och en succé! Mannen var så imponerad att han tog 3 portioner och sa att det var godare än på kinarestaurang, så det vägde upp för allt kaos jag genomled innan jag fick till det 🙂

Frityrsmet:
1 äggvita
3,5 dl vetemjöl
0,6 dl maizena
1/2 tsk bakpulver
3,5 dl kallt vatten
1 msk rapsolja
salt efter tycke

Ingredienser:
500g kycklingfilé, skuren i små bitar
olja till fritering (jag använde raps)
2 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
5 msk sweet chilisås
2 tsk limejuice
salt efter tycke
1 tsk sesamfrön
1/2 msk hackad bladpersilja

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till frityrsmeten. Lägg i kycklingen. Hetta upp en stekpanna med botten som inte bränner fast och se till att ha i rejält med olja. När oljan är upphettad har du i kycklingen  och friterar tills den får en gyllenbrun färg. Lägg över på hushållspapper.

You might be interested:  Ta Frön Från Rabarber?

Gör rent stekpannan (eller ta en annan) och hetta upp den på medelvärme med 2 msk olja, i med vitlöken och fräs utan att den får färg. Lägg i den friterade kycklingen tillsammans med sweet chilisåsen, limejuicen och salt efter tycke. Rör om ordentligt så all kyckling blir täckt. Stek i ca 3-5 minuter.

Lägg upp kycklingen på fat och ha på sesamfrön och bladpersilja. Servera med ris (eller nudlar) omedelbart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.