Surdegspizza med lammsalami och kantareller

9 oktober, 2018
Blog post

Hej på er!
Surdegspizza är bara så gott när man får till den perfekta botten. Den ska inte vara för tjock utan precis lagom krispig och tunn. Jag tänker inte gå in mer på detalj hur man bakar pizzabottnarna, för jag har gjort ett helt inlägg om det här, så kika där först för recept och tips 🙂 Vill du inte baka med surdeg går det såklart att göra vanlig pizza. Vill du ha en nyttigare variant kan du testa min nyttigare pizzadeg.

Ingredienser:
2 st pizzabottnar gjorda på surdeg. HÄR är länken återigen på hur jag gör mina
tomatsås – HÄR är länken till den jag brukar göra
1 lök
2 dl kantareller
2 dl färska champinjoner
2 msk grön pesto
7-8 lammsalami (pålägg som finns i de flesta välsorterade matbutikerna)
4-5 dl riven ost av valfri sort (jag använde hushållsost)

Gör såhär:
1. Börjar med att tillaga tomatsåsen.
2. Hacka löken i små bitar, skölj och rensa kantarellerna och stek sedan allt i smör 5-6 minuter. Under tiden kan du riva osten.
3. Skär champinjonerna i skivor och lägg i en skål, tillsätt peston och rör om.

4. Fyll din pizza genom att lägga tomatsås i botten, sen ost, sen lammsalamin, och till slut svampen. Jag brukar lägga min botten på bakplåtspapper innan jag fyller den och gräddar sedan med pizzan på pappret.
5. Grädda mitt i ugnen på förvärmd baksten 10 minuter i 230° och sedan ca 10 minuter till i 190° tills kanterna får färg och pizzabotten känns fast och inte saggig. Ta ut pizzan och låt svalna en aning.

Garnering:
rucola eller crispsallad
tomat
gurka
en halv lök
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
lite salt

Gör såhär:
1. Skär salladsbitarna i valfri storlek och mängd.
2. Blanda olivolja, vinäger och salt och häll på salladen.
3. Garnera pizzan med salladen och ät omgående.

Hoppas det smakar 🍴

Prev Post Next Post