Sega Chocolate Chip Cookies

2 september, 2021
Blog post

Att något som är så gott kan vara så enkelt att göra. Chocolate chip cookies svänger du ihop på ett nafs och lika fort äts de upp. Jag föredrar lite sega kakor så därför passar jag noga när de ska ut ur ugnen. Dessa gräddade jag i 10 minuter men då gjorde jag lite större bollar eftersom jag ville ha stora kakor. Gör man mindre så behöver kakorna gräddas i ca 8 minuter. Man ser när de ”rinner ut” och får den första gyllenbruna färgen, då brukar jag ta ut dem. De ska vara mjuka när de kommer ut ur ugnen. Sedan svalnar de en stund på plåten innan de flyttas till ett bakgaller för att helt svalna. Viktigt är att inte flytta kakorna direkt för då går de sönder. Vill man se en video på hur jag bakat dessa kakor kan man göra det HÄR. Men nu till receptet.

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
200 g strösocker
200 g farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
350 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat + 1 tsk bakpulver
1 tsk salt
200 g chokladknappar, eller hackad choklad.

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakpapper.
2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver. Ställ åt sidan.
3. I en köksassistent (eller med elvisp) mixa ihop smör, strösocker och farinsocker så det blir krämigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget och mixa ihop.
4. Vänd ner mjölblandningen och rör om/mixa så det går ihop ordentligt. Tillsätt chokladen och knåda in den i degen.
5. Forma lika stora bollar (jag använde en glasskopa som mått) och lägg på plåten med generöst med utrymme mellan varje boll eftersom de ”rinner ut”.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-11 minuter. Låt svalna lite på plåten innan kakorna flyttas till ett bakgaller.

Hoppas det smakar!

Prev Post Next Post