Hur Spritsar Man Smält Choklad?


Hur Spritsar Man Smält Choklad
Rita några enkla mönster på ett ark smörgåspapper. Vänd papperet upp och ner. Smält choklad och låt den svalna lite så att den precis täcker baksidan av en sked och stannar där. Om den rinner av skeden i en jämn ström är den inte klar att använda. Häll chokladen i en liten sprits av smörpapper.

Hur smälter man choklad på bästa sätt?

Smält choklad i lugn och ro – Du kan smälta choklad antingen i mikron eller i vattenbad. Mikro: Dela chokladen i jämnstora bitar. Smält på svag effekt i mikron i en halv minut i taget och rör om ibland tills chokladen har smält helt. Vattenbad: Dela chokladen i jämnstora bitar och lägg dem i en skål av rostfritt stål som är lite större än kastrullen under.

Hur får man choklad att stelna?

Gör så här –

  1. Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i micron i korta intervaller där du rör om i chokladen mellan varje gång. Mörk choklad ska smältas till 45-50 grader.
  2. Kyl ner chokladen till 27 grader genom att föra chokladen fram och tillbaka på en marmorskiva. Använd gärna en chokladskrapa. Chokladen kan även kylas ned över ett kallt vattenbad.
  3. Värm upp chokladen till 31-32 grader. Du kan kontrollera om chokladen är tempererad genom att smeta ut lite choklad på ett bakplåtspapper. Den ska då börja stelna inom ett par minuer.
  4. Chokladen är redo att användas till att gjuta praliner, chokladkakor eller till chokladdekorationer.
You might be interested:  Koka Kyckling Till Katt?

Hur gör man choklad bad?

Så smälter du choklad i vattenbad – Värm upp vatten i en kastrull, några centimeter från botten räcker. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och placera i en värmetålig skål eller allra helst en vattenbadinsats. Lägg skålen eller insatsen över kastrullen.

Hur gör man Chokladhjärtan?

Gör så här –

Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Spritsa eller pensla ut hjärtan på ett bakplåtspapper och dekorera med nötter och torkad frukt. Låt stelna i kylen.

Hur gör man för att smält choklad inte ska stelna?

Viktigt att veta –

Temperaturen i arbetslokalen bör om möjligt vara 18 – 20°C. Om chokladen tjocknar under arbetet beror det oftast på att du har rört allt för flitigt, så att kakaosmöret kristalliserats för hårt. Ta då undan 1/4 av chokladen och värm upp den. Blanda all choklad på nytt för då avbryts kristalliseringen: Smält den mörka chokladen till en temperatur av 45 – 50°C, Valrhona 55 – 58°C. För de ljusa chokladsorterna till 40 – 45°C, Valrhona 48 – 50°C. Rör om. Om vita fläckar, som på fackspråk kallas “fat bloom”, uppstår har chokladen fel temperering. Det kan också bero på att formen eller rumstemperaturen är för varm eller att luften är för fuktig. – Om den gjutna chokladen eller chokladrören spricker har chokladen antagligen fått en rejäl temperaturchock genom för hastig nedkylning. Avkylning ska inte ske under för låg temperatur. Chokladrör och gjutna chokladformar ska kylas i en temperatur av 10 – 12°C, doppade chokladpraliner i 14 – 18°C.

Hur Tempererar man choklad utan termometer?

Temperera choklad – När man gör chokladpraliner, godis av choklad och chokladdekorationer så behöver chokladen vara tempererad. Med detta menar man att man arbetat med chokladen så att den inte ska smälta i rumstemperatur. Den blir alltså blank och hård för att man också ska kunna ta i den med händerna utan att den genast smälter.

  • På så vis kan chokladgodiset stå framme i rumstemperatur utan att det smälter.
  • Viktigast att tänkta på är dessa två saker.
  • Chokladen får inte komma i kontakt med något vatten, då blir den grå.
  • Den får inte heller bli för varm när man smälter den.
  • Då blir den också grå.
  • Har man tempererat chokladen en gång så räcker det att bara smälta om den, när den stenat.
You might be interested:  Burrata Sallad Med Jordgubbar?

Man kan smälta chokladen på två sätt. Antingen i micron eller i en metallskål över ett vatten bad. Jo, ett vattenbad är när man har lite vatten i en kastrull som får sjuda upp. Över kastrullen sätter man en metallbunke. I denna smälter man chokladen (eller sabayonne, bearnaise, marängen beroende på vad man ska göra för något).

DU BEHÖVER 600 g mörk kvalitetschoklad 1. Smält 200 g av chokladen (1/3) i ett vattenbad, i en bunke över en kastrull med lite kokande vatten i botten, tag av bunken från spisen och rör ner resterade choklad som har finhackats. Det kan vara svårt att få den att smälta om den inte är riktigt finhackad.2.

Rör i chokladen då och då tills den svalnat till cirka 28 grader (man börjar kunna se att chokladen är tempererad när den tjocknat lite). Nu gäller det att jobba fort eftersom chokladen stelnar snabbt. Du kan självklart använda dig av en digital termometer.

När måste man temperera choklad?

Är temperering nödvändig? – Temperering rekommenderas vid tillverkning av chokladpraliner och chokladdekorationer. Du behöver dock inte temperera chokladen om du använder dekorationerna eller pralinerna samma dag. Dekorationer och praliner av choklad som inte har tempererats blir gråaktiga och får en matt yta i rumstemperatur.

Hur mycket kostar Marabou hjärta?

Produktinformation. Lägsta pris på Marabou Hjärtan 165g är 41 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 2 jämförda butiker. Vikt/förp.

I vilken temperatur smälter choklad?

Vad innebär temperering av choklad? Hur går temperering till? – Temperering av choklad innebär att få kakaosmöret i chokladen att kristallisera sig på ett kontrollerat sätt. Tempereringen förbättrar chokladens kvalitet, gör den vackert glansig och accentuerar dess smak.

You might be interested:  1 Portion Of Pasta?

Värm upp chokladen så att fettet i den smälter, till cirka 45 grader. Uppvärmningen görs över vattenbad eller i mikrovågsugn. Kyl sedan ned chokladen under omrörning till 24–25 grader (ungefärligt gradantal, beror på hur du rör om). Värm slutligen upp chokladen till 30–32 grader, vilket är rätt temperatur för användning.

För tempereringen behöver du en digital termometer. För nedkylningen behöver du en stor bunke med is eller kallt vatten. Se till så att det inte skvätter vatten i chokladmassan!