Hur Ringlar Man Smält Choklad?


Hur Ringlar Man Smält Choklad
I den här artikeln kommer vi att svara på frågan “Hur gör man smält choklad tunnare?”, Och hur man smälter, förvarar och ringlar smält choklad? Ibland kan den smälta chokladen bli för tjock och matt. Följ tricken nedan för att lägga till glans till din smälta choklad samtidigt som du tunnar den för det perfekta duggreglaget på glass och andra desserter.

Tillsätt kokos- eller rapsolja i chokladen innan du smälter den. Mängden beror på slutproduktens konsistens. Paramount kristaller består av delvis hydrerad palmolja. Lecitin tillsätts som emulgeringsmedel och citronsyra fungerar som konserveringsmedel. De är mycket ekonomiska jämfört med kakaosmör och tjäna samma syfte, dvs behåll chokladvätskan.

Tillsätt 1 tsk överlägsna kristaller för varje kopp smält choklad. Denna metod är särskilt användbar vid gallring av en stor mängd smält choklad, därför populär bland professionella bagare. Tillsätt lite varm mjölk i den varma och smälta chokladen. Använd helmjölk för att få en rikare konsistens och krämig smak.

Att använda varm grädde kommer att tillföra en hel del smak och fyllighet på grund av den högre fetthalten. Smält chokladen långsamt för att undvika överhettning vilket leder till förtjockning. Temperaturen på mjölken eller den vita chokladen bör inte överstiga 46 °C eller 43 °C. Använd aldrig vatten för att göra chokladen tunnare.

Det kommer att göra chokladen klumpig. Klumparna kommer att lösas upp om mer vatten tillsätts och chokladen vispars kraftigt. Men konsistensen blir inte densamma. Att tillsätta kalla ingredienser som kallt smör eller olja kommer att göra din smälta och varma choklad klumpig.

 • Detta beror på att sockerarterna separeras från fetterna vilket resulterar i en klumpig konsistens.
 • På samma sätt undvik att lägga den varma chokladen direkt i kylen.
 • Låt det bli rumstemperatur först.
 • Hur skär jag choklad? Hur smälter man choklad med smör? Går choklad ut? Du behöver ingen snygg utrustning för att använda denna metod.

Följ instruktionerna nedan.

 1. Fyll ⅓ av en kastrull med vatten. Lägg kastrullen på spisen och låt vattnet i pannan koka upp.
 2. Lägg chokladbitar i en stål- eller värmebeständig glasskål. Placera skålen på pannan med vantar.
 3. Låt chokladen smälta sakta. När 80 % av chokladen har smält, använd en träslev eller gummi/silikonspatel för att röra om chokladen. Detta hjälper den osmälta chokladen att smälta snabbare utan att brännas.
 4. Ta bort skålen från vattnet och torka den med en handduk. Använd den smälta chokladen för att ringla över dina desserter eller doppa frukter.
 1. Ta en mikrovågssäker skål och ställ in ugnen på 50 % effekt.
 2. Lägg chokladbitarna i skålen och ställ skålen i mikrovågsugnen i 30 sekunder.
 3. Efter 30 sekunder, rör om chokladen för att förhindra att den bränns. Använd vantar eftersom skålen blir för varm att röra vid.
 4. När det mesta av chokladen har smält, minska intervalltiderna till 20 sekunder, sedan senare och slutligen 8 sekunder.
 5. Tillsätt de återstående osmälta bitarna av choklad genom att kraftigt vispa chokladen.
You might be interested:  Pasta Do Włosów Dla Mężczyzn?

Den smälta chokladen stelnar när den sjunker till 65 eller 70°F.

Hur får man choklad Rinnig?

Så smälter du choklad i vattenbad – Värm upp vatten i en kastrull, några centimeter från botten räcker. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och placera i en värmetålig skål eller allra helst en vattenbadinsats. Lägg skålen eller insatsen över kastrullen.

Hur får man smält choklad att stelna?

Gör så här –

 1. Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i micron i korta intervaller där du rör om i chokladen mellan varje gång. Mörk choklad ska smältas till 45-50 grader.
 2. Kyl ner chokladen till 27 grader genom att föra chokladen fram och tillbaka på en marmorskiva. Använd gärna en chokladskrapa. Chokladen kan även kylas ned över ett kallt vattenbad.
 3. Värm upp chokladen till 31-32 grader. Du kan kontrollera om chokladen är tempererad genom att smeta ut lite choklad på ett bakplåtspapper. Den ska då börja stelna inom ett par minuer.
 4. Chokladen är redo att användas till att gjuta praliner, chokladkakor eller till chokladdekorationer.

Måste man temperera blockchoklad?

Är temperering nödvändig? – Temperering rekommenderas vid tillverkning av chokladpraliner och chokladdekorationer. Du behöver dock inte temperera chokladen om du använder dekorationerna eller pralinerna samma dag. Dekorationer och praliner av choklad som inte har tempererats blir gråaktiga och får en matt yta i rumstemperatur.

You might be interested:  Vit Choklad Bäst I Test?

Vad är dekor choklad?

Mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Recept med Choklad Du kan antingen använda bakchoklad, blockchoklad eller vanlig choklad du hittar i godishyllan i affären i recepten. Du bör dock undvika det som endast kallas block, Blockchoklad och bakchoklad är choklad som framställs för att användas i bakverk.

De tål uppvärmning vilket inte är säkert att vanlig choklad gör. Smält eller flagad choklad används ofta som garnering. Man kan också använda choklad att doppa småkakor i eller göra sitt eget chokladgodis. Choklad hittar du nog i alla affärer. Det finns många olika sorter, dyrare och lite billigare sorter av ljus choklad, mörk choklad samt vit choklad.

Det som heter Block i affären (utan choklad i namnet) gör det eftersom den inte innehåller tillräckligt mycket choklad för att få heta choklad. Där har man ersatt kakaosmöret med annat fett. Jag rekommenderar att man använder en choklad av god kvalitet och inte de som kallas för block,

Kan man smälta vit choklad i mikron?

Varför blir vit choklad brun och knottrig när jag smälter den? Här är orsaken till det och tipsen hur du undviker att det händer! Fråga: Jag smälte vit choklad i en kastrull på spisen, men det blev bara en brun knottrig sörja. Går det inte att smälta vit choklad så att den blir bra? Läs också: 12 oväntade sätt att kombinera choklad Svar: Jodå, det går att smälta även vit choklad med gott resultat, men man måste vara försiktig.

Vit choklad är mycket värmekänslig. Värm i mikron på till exempel 3/4 effekt och kör bara ca 30 sekunder i taget upprepade gånger. Ta ut skålen och rör om då och då så att du har full kontroll. Upprepa tills chokladen är helt smält. Läs också: Så gör du fin chokladdekor steg för steg Om man inte har mikro kan man smälta i vattenbad ovanpå spisen.

Vattnet behöver inte koka utan bara vara varmt, ca 60–70°. Recept: Hallontryffel med vit choklad Hur Ringlar Man Smält Choklad

You might be interested:  Gräsklipp På Jordgubbar?

Kan man använda OBOY istället för kakao?

2. Gör havrebollar istället – Istället för chokladbollar kan du testa att göra havrebollar och då kan du byta ut kakaon mot exempelvis Oboy. Tänk på det här : Oboy innehåller socker. Det går att byta ut mot Oboy men konsistens och smak blir inte samma som med kakao om det är stora mängder. Till exempel kladdkaka blir sötare, naturligtvis ljusare och kan behöva längre tid i ugnen på grund av större sockermängd.

Vilken är den nyttigaste chokladen?

BÄSTA VALET: – Kakaohalten är en bra indikator för hur bra chokladen är för hälsan. Välj gärna mörk choklad som innehåller mer än 70 procent kakao. Det är dock bara en av flera faktorer som påverkar om chokladen är nyttig eller inte. Många billiga chokladsorter innehåller växtoljor eller animaliskt fett och dessa innehåller betydligt färre hälsosamma fettsyror.

Får man äta mörk choklad med LCHF?

Är choklad verkligen LCHF? – Blunda. Föreställ dig smaken av choklad. Vad tänker du på? Kakor? Mousse? Glass? Brownie? En bit chokladkaka? Eller kanske allt det? Om du letar efter LCHF-recept med choklad har du hittat rätt. Vi har en riktigt god samling av chokladrecept i olika former.

Är kakao Förstoppande?

Hur blir jag av med förstoppningen utan läkemedel? – Du kan göra mycket på egen hand för att lösa problemen med magen

 • Drick. Särskilt om du är äldre och inte känner dig lika törstig som tidigare är risken att du får i dig för lite vätska.
 • Ät fiberrik mat så får avföringen en smidigare konsistens.
 • Ta det lugnt med te och choklad, de kan verka förstoppande.
 • Stressa mindre, särskilt när du äter. Och ät regelbundet.
 • Rör på dig regelbundet så att tarmarna håller i gång.
 • Gå på toaletten med jämna mellanrum.