Hålla Jordgubbar Färska?


Hålla Jordgubbar Färska
Få jordgubbarna att hålla längre – Jordgubbar är kräsna gubbar. De trivs bäst om du förvarar dem kallt och de håller längre om du låter dem vara osnoppade. Ju snabbare du ställer in dem i kylen desto större chans är det att de håller. De ska också stå luftigt. Ta ut gubbarna ur förpackningen om de ligger på hög. Jordgubbar tycker inte om att ligga och trycka mot varandra. Ställ ut jordgubbarna ungefär en timme innan du slaskar i dig dem.

 1. Hur ska man förvara färska jordgubbar?

  Hur förvarar jag jordgubbar bäst? Jordgubbar förvaras kallt då de har kort hållbarhet – ta ut dem ur asken och lägg på hushållspapper i kylen. Ta ut dem en timme innan de ska ätas. De smakar allra bäst i rumstemperatur.

  Kan man köpa jordgubbar dagen innan?

  Bästa sättet att förvara jordgubbar – Jordgubbar är färskvara och ska förvaras svalt, förklarar Allers matredaktör Sandra Palmqvist. – Jag avskyr kall frukt, men jordgubbar blir snabbt dåliga så de ska förvaras i kylen innan servering. Ta ut dem ur kylen en bra stund innan servering, säger hon.

  Så länge de är osnoppade, kan jordgubbarna hålla några dagar om de får stå svalt, men så fort de är snoppade ska de ätas direkt. Väljer du att ställa in jordgubbarna som blev över i kylskåpet är det bra att känna till deras ursprung. Importerade jordgubbar håller mellan tio och tolv dagar i kylskåpet.

  De svenska har en något kortare livslängd, upp till fem dagar, om de är dagsfärska. Läs också : Enklaste sättet att snoppa jordgubbar Det går också utmärkt att frysa jordgubbar, men tänk på att temperaturen ska vara minst 17 minusgrader. Skiva och sockra dem lätt innan du fryser in dem, så förlängs hållbarheten. Hålla Jordgubbar Färska

  Vad passar ihop med jordgubbar?

  Här hittar du smakkompisar att kombinera jordgubbe med. Prova till exempel att kombinera med ananas, kanel eller vit choklad.

  Hur länge håller snoppade jordgubbar?

  Snoppade jordgubbar ska ätas direkt – Så fort du har snoppat av jordgubbarna så börjar de åldras snabbt. Att snoppa av en jordgubbe innebär att den gröna delen av jordgubben skärs bort. Skärs den gröna delen av en jordgubbe bort så håller inte jordgubben lika länge i kylen utan då bör den ätas på en gång.