Recept På Choklad Bollar?


Recept På Choklad Bollar
Gör så här:

 1. Rör ihop rumstempererat smör och strösocker. Tillsätt havregryn, siktad kakao, vaniljsocker och kaffe. Blanda väl.
 2. Rulla till en lång korv och dela i lika stora delar. Forma till bollar och rulla sedan i garneringen så att bollarna täcks.
 3. Låt vila i kylskåp en stund innan servering. Chokladbollarna är godast kalla.

Hur länge kan man ha chokladbollar i kylen?

Går chokladbollar att frysa? – Chokladbollar håller minst 3 veckor i kylen och 2-3 månader i frysen.

Vad kallade man chokladbollar förut?

I Svenska Akademiens ordlista introducerades ordet ‘negerboll’ först i 11 upplagan som gavs ut 1986. I den 13:e upplagan av Svenska Akademiens ordlista som kom ut 2006 togs ‘ chokladboll ‘ med för första gången. Uppslaget för ‘negerboll’ kvarstod, men med rekommendationen ‘Använd hellre chokladboll ‘.

Kan man frysa Havrebollar?

Förvara havrebollarna i kylskåp (hållbarhet minst 2 månader ) eller i frysen (hållbarhet minst 4 månader ).

Hur många gram väger en chokladboll?

VIKT

Artikelns bruttovikt: 2180 gram
Jämförmängd färdigvara: 2030 gram
Jämförmängd kod: Per kilogram
Variabelmåttsvara: Nej
You might be interested:  Hur Länge Håller Fryst Korv?

Kan chokladbollar stå framme?

Gör så här: –

 1. Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur tills smöret blivit rumsvarmt. Vispa till en jämn smet med elvisp. Skär gärna smöret i mindre bitar så går det fort.
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
 2. Blanda snabbkaffepulver med vatten. (Det går också bra att använda bryggt kaffe eller något av de andra alternativen vanligt vatten eller apelsinjuice beroende på vilken smak man vill ha på sina chokladbollar, se ingredienslistan.)
  • 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten

  Vatten och snabbkaffepulver.

 3. Tillsätt kaffe (eller vatten eller apelsinjuice), kakao, havregryn och kokosflingor och rör till en jämn smet med elvisp. Kör gärna lite extra, gärna ca 5 minuter med elvispen så blir smeten ännu godare.
  • 2-3 msk bryggt kaffe
   • eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten
   • eller 2-3 msk vatten
   • eller 2-3 msk apelsinjuice
  • 4 msk kakao
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
 4. Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla bollar i valfri storlek av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret. Lägg chokladbollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in. (Om smeten är väldigt lös och kletig kan man ställa in den i kylen eller frysen en stund innan man rullar bollar.)
  • ca 0,75 dl kokosflingor
   • eller ca 0,75 dl pärlsocker
 5. Servera chokladbollarna kylskåpskalla, då är de godast tycker jag. Man kan annars låta dem stå framme i rumstemperatur en stund så blir de mjukare men även kladdigare. Serverade chokladbollar.

Hållbarhet och förvaring: Förvara chokladbollarna i kylskåp eller frysen. De håller sig minst 3 veckor i kylen och minst 3 månader i frysen. | Glutenfritt | Godis | Småkakor | E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress.

Vilket land kommer chokladbollar ifrån?

Den chokladboll (plural på svenska : chokladbollar ), även känd som havreboll, kokosboll och negerboll är en liten kaka choklad och kokos född i Sverige,

Hur mycket kostar en Delicatoboll?

Jfr-pris 52.5kr/kg.

Vad smakar Havrebollar?

Ifall du har funderat på vad skillnaden mellan havrebollar och chokladbollar är så tänkte jag här och nu reda ut det! Den synliga skillnaden är färgen. Havrebollar är ljusbruna och chokladbollar är mörkbruna. Både havrebollar och chokladbollar kan rullas i antingen pärlsocker eller kokosflingor, Man kan även om man vill lyxa till det doppa bollarna i smält choklad och strö över kokosflingor.

Den smakmässiga skillnaden är att havrebollar har en gräddig havresmak. Chokladbollar smakar mest choklad. Recepten är ju snarlika. Ungefär samma ingredienser, det som skiljer är mera havregryn i havrebollar och mera kakao i chokladbollar. Tillvägagånggsättet är också nästan likadant, det som skiljer är att havrebollssmeten bör arbetas med maskin minst 5 minuter för att få till den där goda gräddiga havresmaken.

Chokladbollsmeten kan för all del arbetas längre tid med maskin den med och det man uppnår då är lite mindre tuggmotstånd och lite lenare smak. Vad är godast? Jag har svårt att välja faktiskt, både havrebollar och chokladbollar är ju riktigt gott!

Kan man frysa in choklad bollar?

4. Chokladbollar – Bakat eller köpt fler chokladbollar än du mäktar med att äta upp? Lugn, att frysa in överblivna chokladbollar funkar hur bra som helst. Efter att ha varit frysta tinar chokladbollar rätt snabbt i rumstemperatur. Perfekt att plocka fram en stund innan det är fikadags alltså!

Kan man frysa in Delicatobollar?

Delicatoboll Original Max 1 per kund Chokladbollar med mockasmak, här täckt med ett härligt kakaoöverdrag och kokos! Innehåller 15 stycken bollar som går bra att frysa in.

Hur länge håller mammas chokladbollar?

Näringsvärde per 100g –

Energi 2065 kJ/495 kcal
Fett 29,7 g
Varav mättat fett 16,3 g
Kolhydrater 49,9 g
Varav sockerarter 32,9 g
Protein 4,4 g
Salt 0,58 g

Kan man äta Delicatobollar om man är gluten?

Livsmedelsverket har uppmärksammats på att Delicatobollar märkts med glutenfri på förpackningen trots att de inte är tillverkade på specialhanterad havre. Delicatobollarna har enligt tillverkaren haft en glutenhalt under 20 ppm men inte varit tillverkade med specialhanterad havre.

Hur länge håller en Delicatoboll?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 18 °C Max: 20 °C
Total hållbarhet (dagar): 84
Förvaringsinstruktioner: Rumstemperatur. Håller bättre i kyl och går att frysa!

Hur länge håller en Delicatoboll?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 18 °C Max: 20 °C
Total hållbarhet (dagar): 84
Förvaringsinstruktioner: Rumstemperatur. Håller bättre i kyl och går att frysa!

Hur länge håller mammas chokladbollar?

Näringsvärde per 100g –

Energi 2065 kJ/495 kcal
Fett 29,7 g
Varav mättat fett 16,3 g
Kolhydrater 49,9 g
Varav sockerarter 32,9 g
Protein 4,4 g
Salt 0,58 g

Hur länge kan man ha Dadelbollar i kylen?

Instruktioner – Mixa allt till en stor boll. Går inte smeten ihop späd så med lite kaffe eller vatten. Forma bollar och rulla i kokos. Håller upp till en hel vecka i kylen. Tack snälla “Johanna” för tipset!