Rabarber I Kylskåp?


Rabarber I Kylskåp
Tips och info – Engelskt namn: rhubarbs Finns i affären: I grönsaksdisken på sommarhalvåret. Importerad rabarber kan även finnas på vinterhalvåret i välsorterade affärer. På vinterhalvåret kan även fryst rabarber hittas i frysdisken. GI tips: Rabarber är surt och har lågt GI. Hållbarhet och förvaring: Rabarber bör förvaras i kylskåp så håller den sig i ca 3 veckor. I rumstemperatur klarar den sig i ca 3 dagar. Frys gärna in rabarber i centimetertjocka bitar, hållbarhet ca 1 år. Pris: ca 10 – 20 kr/kg Näringsvärdestips: Näringsvärden: Energi 18 kcal/75 kJ, Vatten 94 g, Protein 0,9 g, Fett 0,2 g, Kolhydrater totalt (ej fiber) 3,1 g, Kostfiber 1,4 g, Kalium 280 mg, ß-karoten 118 µg, C-vitamin 13 mg. Ersätt med: Syrliga bär Tips: Rabarber bör ej tillagas i aluminiumkärl, eftersom rabarber innehåller oxalsyra och oxalsyran frigör aluminium. Kastrullen blir skinande ren men innehållet innehåller aluminium och bör ej ätas. E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.

Kan man äta tjocka rabarber?

Rabarber, skalad och skuren i en centimeter tjocka bitar. Recept med Rabarber Rabarber är en grönsak som många har i sin trädgård men går också att hitta ganska billigt i affären på sommarhalvåret. Man äter stjälkarna och kastar de stora bladen. Rabarber har frisk och syrlig smak och är god i paj, kaka och kräm.

Man kan även koka saft eller göra marmelad av rabarber. Skölj rabarberstjälkarna och skala av det yttersta med fingrarna genom att ta tag i ena änden i det yttersta skiktet och dra. Skär sedan i ca en centimeter tjocka skivor. Eftersom rabarber är väldigt surt behöver man oftast ganska mycket socker vid tillagning.

Syrahalten i rabarber varierar och är lägst tidigt på sommaren och högst på sensommaren. Olika sorters rabarber har olika färg. Det finns sorter som är djupröda. Om man har en grönare typ så är de rödast när de är små. Frys gärna in rabarber, skalade och skivade i centimetertjocka bitar så kan du äta rabarberpaj även på vintern! Rabarber började odlas i svenska trädgårdar omkring år 1860, men kommer ursprungligen från områdena längs floden Volga i Ryssland.

You might be interested:  Röka Fisk Med Enris?

Kan man frysa in färsk rabarber?

3. Frys in rabarber – Lägg dina färdigskurna rabarberbitar i en Toppits ® fryspåse, töm på överflödig luft och förslut med en frysklämma. Fryst rabarber kan förvaras i upp till 10 månader. Så att rabarbern i frysen inte glöms bort, påminner Toppits ® Foodsaver-app dig om de livsmedel du stoppat i frysen.

Kan man lägga rabarber på komposten?

Blast från rabarber och potatis. Fungerar utmärkt på komposten. Även skal och rester från frukt och grönsaker går bra.

Hur länge står sig rabarber i frysen?

3. Frys in rabarber – Lägg dina färdigskurna rabarberbitar i en Toppits ® fryspåse, töm på överflödig luft och förslut med en frysklämma. Fryst rabarber kan förvaras i upp till 10 månader. Så att rabarbern i frysen inte glöms bort, påminner Toppits ® Foodsaver-app dig om de livsmedel du stoppat i frysen.

Hur länge står sig Rabarberkompott?

Tillagning – Skär rabarbern i bitar, och ansa ev om rabarbern är lite “träig”. Lägg bitarna i en kastrull, strö över sockret och stött kardemumma. Häll på vatten (börja med den mindre mängden) och låt koka upp. Låt koka på svag – medelvärme tills det kokat ihop.

4 st stjälkar rabarber à ca 50-60 g st 2 tsk socker 0.5 dl vatten (addera ev lite mer) 0.5 krm kardemumma