Lövbiff i krämig sås


Lövbiff är ett så tacksamt kött tycker jag, det går nämligen att göra så mycket gott med det. Allt ifrån att ha det i wok, till rullader, till grytor eller steka på det precis som det är (och såklart mycket, mycket mer). Här har jag gjort lövbiff i krämig sås som jag tyckte blev väldans gott. Till det serverade jag krossad potatis tillsammans med en fräsch sallad. Det blir inte mycket bättre än så 🙂 Receptet räcker till ca 4-5 personer.

Ingredienser:
500 g lövbiff, saltad och pepprad
1 liten gul lök
1/2 chili
2 mindre morötter
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1 msk tomatpuré
3 dl matlagninsgrädde
2 dl creme fraiche
1 tärning krossad oxbuljong
1 dl riven parmesanost

Gör såhär:
1. Salta och peppra lövbiffen. Hacka lök, chili, morot, paprika och vitlöken. Stek i smör i en relativt djup stekpanna på medelhög värme. Alternativt en gryta med tjock botten som inte lätt bränner fast.
2. Efter ca 5 minuter lägger du på lövbiffen på grönsakerna och låter det fräsa 2-3 minuter.
3. När köttet fått lite färg (inte längre är helt rött), tillsätter du tomatpuré, grädde, creme fraiche och krossad oxbuljong. Sätt ett lock över och låt allt puttra i ca 30 minuter på medellåg värme. Lyft på locket då och då och släpp ut ångan.

Såhär ser det ut precis innan parmesanosten ska i.

4. När såsen tjocknat lite och köttet blivit mört, tillsätts parmesanost. Låt puttra ytterligare 5 minuter så det blir riktigt krämigt och härligt. Klart!

Hoppas det smakar ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.