Kycklingsallad med ris


Kommer ni ihåg receptet jag postade på helstekt kyckling med ugnsbakat ris? Ibland händer det ju att man får rätt mycket mat över efter en sådan rätt och då brukar jag ta tillvara på det genom att göra en kycklingsallad. Antingen använder jag bara kycklingen (om riset ätits upp) eller så använder jag både och. Har man inte ugnsbakat ris går det såklart att använda vanligt kokt ris men det blir en aning torrare då.

Det går också att köpa färdiggrillad kyckling i påse, koka ris, hälla ut kycklingsaften i en ugnsform, hälla i riset i all saft, lägga på kycklingen på riset och värma på allt i ugnen ca 10 minuter tills riset gottat till sig.

Du behöver:
färdig kyckling (ca 300-400 g)
färdigt ris (helst ugnsbakat, ca 2 dl)
1 tomat
4-5 salladsblad
2 sommarlökar
2 dl gurka i bitar
3-4 klyftor soltorkad tomat, skuren i små bitar

Gör såhär:
1. Använder du helstekt kyckling så är det bara att skära upp kycklingen i mindre bitar och lägga dessa i en skål. Använder du t.ex. kycklingfilé eller lårben kan du tillaga det i ugnen och sen ugnsbaka riset enligt det här receptet. Alternativt så använder du kokt ris bara, men då får du räkna med att använda någon dressing till salladen om du inte vill ha det väldigt torrt.
2. Hacka/skär alla grönsaker och blanda med kycklingen och riset. Ät salladen kall.

Till just den här kycklingsalladen hade jag ingen dressing/sås till då riset bidrar med krämigheten. Det går såklart att spruta på lite dressing om man vill, mest för smakens skull.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.