Krämig cevapcici-pasta


Det här är en maträtt som går otroligt snabbt att göra men som är väldigt krämig och framförallt smakrik. Det viktigaste att tänka på är att använda cevapcici av god kvalité. Jag köper antingen lokalt i en bosnisk butik eller av märket ”Brajlovic – Banja Luka Cevapcici”, de tycker jag är absolut bäst. De sistnämnda brukar finnas i frysdisken vid hamburgarna på exempelvis Willys, Ica Maxi, Citygross osv. Nu till receptet!

Ingredienser:
Pennepasta (4 portioner)
300 g cevapcici, halvt tinade (eller färska)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
rapsolja till stekning
3-4 klyftor soltorkad tomat
0,5 dl av pastavattnet
2,5 dl Milda gourmet mat&bakgrädde
2 dl riven parmesanost
0,5 tsk vegeta (allkrydda)
0,5 tsk paprikapulver
salt och peppar efter tycke
färsk basilika (valfritt)

Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisning, gärna al dente. Spara lite av vattnet.
2. Hacka lök, vitlök och soltorkad tomat. Skär cevapcici i mindre bitar. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna, och stek alltihop på en gång på medelhög värme.
3. När det fått fin färg tillsätts pastavattnet och grädden. Låt koka upp och småputtra 4-5 minuter. Häll i den färdiga pennepastan i stekpannan och rör runt allting ordentligt. Tillsätt parmesanost och låt den smälta. Avsluta med att ha i kryddorna, salta och peppra, rör om ordentligt och servera sedan omgående.

Leave a Reply

Your email address will not be published.