[mc4wp_form id="54"]
  • Hallonpaj

    25 februari, 2019

    Alltså finns det något som är så gott som syrliga hallon bakade med härlig smuldeg med smak av vanilj? Pricken över i:et är ju då den lena vaniljsåsen. Så himla gott! Jag fuskade och körde marsansås som kokas upp med mjölk till en lite tjockare vaniljsås. Här hemma blev den här pajen sån succé att…

    Read more
  • Veckomeny v.9

    24 februari, 2019

    Imorgon är det måndag och jag tänkte införa veckomeny här på bloggen. Eller veckans mat som kategorin heter. Namnet är inte så noga utan det är innehållet som räknas och att ni förhoppningsvis får lite inspiration och underlättnad i vardagen när det gäller att planera måltider. I vår familj försöker vi äta vegetariskt ca 1-2…

    Read more
  • Kokos- och grönsaksris

    22 februari, 2019

    Hej på er!Jag gillar ris som tillbehör till olika rätter. Däremot är varken min dotter eller man superförtjusta i det. Visst äter dom det när jag lagar, dock ska ettåringen ha mycket sås till 😛 Med det sagt äter inte vi jättemycket ris men det händer kanske 3-4 gånger/månaden. Här har jag gjort en variant…

    Read more
  • Klassiska vaniljhjärtan

    18 februari, 2019

    God kväll på er! Hoppas alla mår bra. Här går dagarna undan och just nu har jag sportlov vilket såklart är kul. Jag tänkte bjuda på ett gott recept på klassiska vaniljhjärtan. Kakorna i sig är inte så avancerade att göra men de kräver lite tålamod när man trycker ut degen i formen. Såhär brukar…

    Read more
  • Saftig morotskaka

    10 februari, 2019

    Den här morotskakan är otroligt god och saftig. Tillsammans med cream cheesefrostingen blir den nästintill oemotståndlig. Den går fort att baka och räcker till många. Ett tips är att om man inte vill ha den lika hög som min så är en rektangulär bakform att föredra (min bakades i en fyrkantig). Hoppas det smakar! Ingredienser:125…

    Read more
  • Klassiska semlor

    8 februari, 2019

    Den 5 mars är det fettisdagen och då ska vi här hemma såklart äta semlor. Dock har vi redan ätit ganska många då det ju är semelsäsong! Jag älskar klassiska semlor med rik kardemummasmak, härlig mandelfyllning och vispgrädde med lite vanilj i, men det finns ju såklart många varianter man numera kan välja på. Det…

    Read more
  • En förklaring

    8 februari, 2019

    Hejsan, hoppas allt är bra med er!Jag har inte uppdaterat den här bloggen (eller mitt instagramkonto) på några månader. I november var nog sista gången, och det har att göra med att vi väntar tillökning igen 🙂 Vi är jätteglada att Melina ska få ett syskon och det är beräknat att komma i juli. Bilden…

    Read more
  • Toscakladdkaka

    8 november, 2018

    Det här receptet var svårt att namnge. Alla alternativ blev liksom för långa, så därför fick det bli toscakladdkaka. Även om jag egentligen ville ha in kokos i namnet också 😛 Jag gjorde en vanlig kladdkaka och när den precis fått sin ytliga skorpa så hällde jag över kokostosca på toppen så den liksom sjönk…

    Read more
  • Fisknuggets

    6 november, 2018

    Jag kan inte påstå att jag är världens fan av torsk. Faktum är att jag har dåliga minnen från skoltiden när den serverades i en vit sås. Det var så otroligt smaklöst och dallrigt så jag ryser. Än idag har jag svårt för att äta den om den inte är panerad 😛 himla märkligt hur…

    Read more
1 3 4 5 6 7 16