[mc4wp_form id="54"]
  • Potatismos

    22 mars, 2019

    Riktigt gott mos som jag gör på det här sättet. Ingredienser:ca 500-600 g mjölig potatis2 tsk salt25 g smör1,5 dl mjölk1 msk creme fraiche, 34%torkad dragon som topping Gör såhär:1. Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och koka ca 30-35 minuter, tills potatisen är mjuk när du sticker igenom en gaffel/provsticka.2. Häll av…

    Read more
  • Ugnsstekt falukorv med potatis

    21 mars, 2019

    Äntligen är min dator fixad efter att inte ha fungerat ett tag, så nu hoppas jag publicera massor med recept som jag samlat på mig de senaste veckorna 🙂 Först ut är den här superenkla rätten med helstekt falukorv och potatis i ugn. Väldigt enkelt, barnvänligt och mumsigt. Ingredienser:1 falukorv (eller kyckling-stekkorv som jag använde)600…

    Read more
  • Kolasnittar

    11 mars, 2019

    Jag gjorde två olika varianter av samma recept. Vanliga klassiska och med mjölkchoklad. Båda varianterna blev riktigt goda! Ingredienser:100 g smör1 dl strösocker1 tsk vaniljpasta2 msk ljus sirap3 dl vetemjöl1 tsk bakpulvernågra rutor valfri mjölkchoklad Gör såhär:1. Sätt ugnen på 180 grader.2. Rör ihop smör, socker, vaniljpasta och sirap.3. Blanda mjöl och bakpulver och rör…

    Read more
  • Köttfärssås och spaghetti

    7 mars, 2019

    En klassisk rätt som det finns så många varianter på. Jag brukar göra på lite olika sätt och det här receptet är ett utav mina varianter. Jag tycker det blir extra gott och smakrikt med riven morot i och ännu bättre är det ju att man får i sig lite extra grönsaker på så vis.…

    Read more
  • Ost- och morotsbiffar

    6 mars, 2019

    Här kommer ett gott recept på vegetariska biffar. De är godast att äta tillsammans med någon god röra och bulgur men jag hade ingen bulgur hemma och fick rosta lite potatis. Det gick bra det med men blev nästan lite kaka på kaka med tanke på att biffarna påminner lite om potatisbullar i konsistensen. De…

    Read more
  • Falafel

    4 mars, 2019

    Fantastiskt god falafel som blir spröd och krispig. Perfekt att servera om man är några stycken och tillsammans med smårätter, eller i pita/tunnbröd. Ingredienser:4 dl kikärtor (ej kokta)ca 2 dl hackad bladpersilja1 gul lök3 små vitlöksklyftor (eller 2 större)2,5 tsk falafelkrydda1,5 tsk salt Innan fritering:1 tsk bakpulver (innan fritering)1 tsk bikarbonat (innan fritering)Rapsolja till fritering…

    Read more
  • Veckomeny v.10

    3 mars, 2019

    Imorgon är det måndag och här kommer lite inspiration på rätter du kan laga den kommande veckan. Måndag: Smörstekt lax med ris i sötsur såsTisdag: Korvpanna med curryOnsdag: Pastagratäng med nachocrispTorsdag: Spenatpaj (veg.)Fredag: Sweet chili kyckling Baktips: Amerikansk äppelpaj

    Read more
  • Kanelbullar

    2 mars, 2019

    Det finns inget bättre än en rykande fräsch kanelbulle till iskall mjölk! Jag föredrar att äta dom färska och resten fryser jag in när de är sådär lagom svala, då är det bara att tina dom sen när man är sugen på bullar. Jag tycker de håller sig mer saftiga då. När jag har tid…

    Read more
  • Panerad torsk med sötpommes och kall sås

    27 februari, 2019

    Igår var det dags för en fiskrätt här hemma. Det blev panerad torsk och till det gjorde jag sötpotatis-pommes. Jag friterade pommesen i en stekpanna i rapsolja, men du kan lika gärna använda fritös eller tillaga dom i ugn. Förutom fisk och sötpotatis åt vi även en god kall sås till och en härligt färsk…

    Read more
1 2 3 4 5 6 16