Fisknuggets

6 november, 2018
Blog post

Jag kan inte påstå att jag är världens fan av torsk. Faktum är att jag har dåliga minnen från skoltiden när den serverades i en vit sås. Det var så otroligt smaklöst och dallrigt så jag ryser. Än idag har jag svårt för att äta den om den inte är panerad 😛 himla märkligt hur det kan vara. I alla fall, så åt vi fisknuggets här hemma häromdagen. En rolig variant som barnen garanterat gillar. Jag serverade nuggetsen med potatismos och en kall sås. Gott! Receptet räcker till 2-3 personer, behöver du mer är det bara att dubbla receptet.

Ingredienser:
1 paket torskfilé (ca 400 g)
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
mjöl
ströbröd
rapsolja till stekning

Gör såhär:
1. Skär torskfilén i ca 3-4 cm stora bitar. Klappa den torr med hushållspapper.
2. I en djup tallrik knäcker du i ett ägg, blanda i salt och peppar. Vispa tills ägget löser upp sig.
3. I annan tallrik häller du i ca 1 dl mjöl (kan behövas mer under tidens gång) och i en tredje tallrik häller du i ca 1 dl ströbröd (kan också behövas fylla på mer efter hand).

4. Ta en bit torsk, rulla den i mjölet, doppa i ägg och rulla sedan i ströbröd. Använd fingrarna eller en gaffel. Lägg åt sidan på en tallrik tills alla bitar är panerade.
5. Hetta upp generöst med rapsolja i en non-stickstekpanna. När oljan blivit varm lägger du försiktigt i alla nuggets och steker på medelhög värme tills alla sidor och bitar fått en fin gyllenbrun färg.
6. När nuggetsen är klara lägger du över dom på en bit hushållspapper så överflödigt fett absorberas och servera dom sedan omgående.

Servera med: potatismos och valfri sås.

Hoppas det smakar 🍴

Prev Post Next Post