Vart Kan Man Plocka Jordgubbar?


Vart Kan Man Plocka Jordgubbar
ÖSTERGÖTLANDS LÄN – Lundby Jordgubbar Säljer jordgubbar Självplockning, öppet må-fre 8.00-18.00, lö-sö 8.00-15.00 under säsong. Kontaktuppgifter: Styrstad Lundby, 605 92 Norrköping Besök lundbyjordgubbar.se » Ringstad Gård Säljer jordgubbar Självplockning, öppet alla dagar mellan kl 08.00-18.00 under säsong.

När år det bäst att plocka jordgubbar?

Jordgubbar När börjar ni försäljningen av jordgubbar? Så fort vi plockat de första bören, börjar vi sälja plockade bär vid gården. Vi säljer bär där ända tills vi börjat med självplockningen, då säljer vi plockade bär vid självplockningen. När börjar självplockningen? Så fort vi bedömer att vi har tillräckligt med bör så börjar vi med självolock. Ja, vi ser helst att man tar med eget emballage. Vi säljer spannar att plocka i. En spann eller skål kan användas många gånger med mycket mindre påverkan på miljön. Får man ta barn och hundar med sig ut i fälten? Barn – javisst ! Vi vill gärna att barnen skall komma med ut i fälten och njuta av våra bär – det är ju det som är riktig sommar. Hundarna får dock stanna i bilen eller på parkeringen vid sidan av fälten. Vilka bär är bäst att göra saft, sylt och stoppa i frysen? Alla sorter som vi odlar idag, Rumba, Florence och Malwina är utmärkta till både saft, sylt och frysen. Hur länge varar säsongen? Alltid svårt att säga. Varmt väder gör att bären mognar fortare. Vid svalt väder blir säsongen längre. Oftast varar säsongen till sista veckan i juli. Ett tidigt år med varmt väder slutar säsongen i mitten av juli. Ett sent svalt år kan bären vara en vecka in i augusti. Vi meddelar alltid i tidningarna, här på hemsidan och på Facebook vilken dag som är sista plockdag.

You might be interested:  Rabarber I Kruka Övervintra?

När år jordgubbarna som billigast?

Det är inte ovanligt att svenska jordgubbarna kostar över 100 kr/kg i början på säsongen. De första lådorna växthusodlade jordgubbar i mitten på april brukar gå för över 1000 kr/kg. Oftast är dessa jordgubbar lite mindre smakrika än de som man kan köpa i juli.