Kyckling I Ugn Låg Temperatur?


Kyckling I Ugn Låg Temperatur
5. In i ugnen – Sätt in kycklingen i ugnen på 225°C i 15 minuter. Sänk sedan ugnen till 175°C och låt stå i 1 timme. Ta ut kycklingen under tiden och ös sky över. När det har gått en timme är det tags att ta tempen. Stick in termometern i den tjockaste delen av kycklingen. Innertemperaturen ska vara 82°C intill benet. Låt stå i en kvart ungefär innan servering så behåller den saften.

Vad ska kyckling ha för temperatur?

Vår rekommendation – För kycklingfilé är det en innertemperatur på 72 grader som gäller men kycklingfilé är klar – och säker att äta – redan vid 65 grader. Att använda en stektermometer är det bästa sättet att ha koll på temperaturen. När kycklingen har nått rätt temperatur ska köttsaften vara klar, inga rosa inslag. VAR SITTER DETALJEN? Kyckling I Ugn Låg Temperatur

Varför blir Kycklingfilen seg?

T ex mer torr än t ex ett urbenat lår, sk lårfile, som blir mör och fin med fettet som finns där. När resultatet torrt kycklingbröst så kan det ha tillagats i för hög temperatur samt lite för snabbt. Börja med att steka kyckling i het panna. Sänk sedan till under medelvärme nät du fått lite stekyta på kycklingen.