Nät För Jordgubbar?


Nät För Jordgubbar
Publicerad: 13 juni 2018 Uppdaterad: 5 juli Söta jordgubbar – skydda dem mot rådjur och fåglar.

Hur sätter man nät över jordgubbar?

Täck gubbarna med nät – En annan väg att gå är att täcka jordgubbarna med nät. Eftersom det finns en risk för att fåglarna trasslar in sig i nätet, är det bäst att använda ett stelt hönsnät. Undvik nät av nylon där fåglar och andra djur kan fastna. Om du är händig kan du bygga odlingslådor med inbyggt nät.

Hur sätta fast Bärnät?

Ett enkelt sätt för att hålla borta insekter och betande klövdjur är att använda nät eller fiberduk. Men hur gör jag för att duken ska ligga an mot grödorna utan att bränna plantorna? Nät För Jordgubbar Med hjälp av böjda elrör (VP-rör) ligger näten bra över plantorna. Den enklaste väven lägger man rakt över grödorna (exempelvis jordgubbar eller sallad) som man vill driva tidigt på säsongen. Ett bra tips är att förkultivera salladsplantor och sätta ut dem på friland under ett dubbelt täcke med odlingsväv för att få igång skörden så tidigt som möjligt.

Väven sträcker du ut över plantorna och sätter fast mot marken med hjälp av tegelstenar eller sandsäckar. Enkelt och effektivt, även på stora fält. För små odlare kan pallkragar fungera alldeles utmärkt. Du kan då sträcka över väven över pallkragens kanter och fästa med stenar eller sandsäckar ner mot marken.

Ännu enklare är att spika ihop en ram (som passar till pallkragen) och lägga rakt på pallkragens kanter. Nät För Jordgubbar Genom att sätta fast väv på en ram som sedan skruvas fast med gångjärn (eller läggs rakt på) en pallkrage kan man börja odla tidigt på våren när snön fortfarande ligger kvar runtomkring. Kålnät – nästan ett måste för att slippa skadedjur Under besvärliga år med ett högt inseksttryck är kålnät snudd på obligatoriskt. VP-rör som bågar för kålnät.
<div style=

Hur skyddar man körsbären från fåglar?

Man kan plantera ett modernt mindre sötkörsbär, eller hålla sig till surkörsbär som fåglarna ofta låter vara ifred. Skator är smarta djur. Här täcks vissa körsbärsträd med nät, men det gäller att man väljer rätt storlek på maskorna så att småfåglarna inte fastnar.

Vad gör man med revorna på Jordgubbsplantorna?

Hur du föryngrar dina jordgubbsplantor – Någon gång i juli-augusti när plantorna burit sin frukt så kan du låta revorna vara kvar (före det så ska du ta bort revorna för att plantan ska fokusera på att ge frukt). Sätt lite jord i en liten kruka och lägg ner revan där och fyll på med lite jord.