Kan Änder Äta Choklad?


Kan Änder Äta Choklad
Sverige Kaffe är bra för komposten heter det. Men se upp. Flera godsaker för soporna är livsfarliga för fåglarna. En kopp kaffe kan döda fyra kajor. FREDRIK SANDBERG / TT Uppdaterad för 9 år sedan 08:46 – 26 mar, 2014 – Framför allt är det koffeinhaltiga livsmedel som choklad, kaffe och te som är skadliga för fåglarna men även avokado, säger Caroline Bröjer, statsveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

 • Råkfåglarna mumsar i sig det mesta och koffein tog nyligen död på ett hundratal hungriga kajor i Helsingborg.
 • Det troligaste är att de har hittat en godsak i någon sopa som varit indränkt i kaffesump, säger Åke Lindström, professor i zooekologi vid Lunds universitet.
 • För att undvika att ta död på fåglarna rekommenderar SVA att hålla koll på soporna och inte förvara dem så att fåglarna kommer åt.

Flera internationella fall visar vikten av att inte lämna godsaker framme. – Det finns ett fall av chokladförgiftning i Nordamerika där ett helt gäng gäss kommit åt en stor mängd kakmix. Vid obduktionen var de helt fulla av choklad, säger Bröjer. Mestadels är dock människans närvaro till godo för de allätande korpfåglarna, enligt Lindström.

Är det farligt att mata änder med bröd?

Gillar du att mata änderna vid Maren? Tänk på att inte slänga maten på marken, utan direkt ner i vattnet. Att mata änderna vid vattnet i stan, särskilt vid Marenplan och Borgmästarparken, är något som många tycker om. Men med utfodringen följer dessvärre en del problem.

Fåglarna bosätter sig vid platsen och förstör rabatterna i parken. Platsen solkas ned av avföring. Råttor och andra skadedjur lockas till platsen där bröd slängs ut direkt på marken och gräset. Platsen blir skräpig. Änderna är flyttfåglar men på grund av utfodringen flyttar de inte under vinterhalvåret. De slutar leta egen föda. Detta gör att de bosätter sig vid platsen och tvingas stödfodras vintertid av kommunen. Undvik att mata fåglarna med bröd. De blir mätta men brödet innehåller inte den näring fåglarna behöver. Ge istället frön eller frukt.

Om du ändå vill mata fåglarna – gå ut på bryggan och släng maten i vattnet. Då minskas nedskräpningen och risken för skadedjur.

Vad är giftigt för duvor?

Det är svårt att veta vad man kan ge sina fåglar och inte ge sina fåglar, vad som är giftigt och vad som inte är giftigt så här kommer en lista från a-ö vad man kan ge och inte ge, en varierad kost är viktigt för våra tamfåglar och vi människor har mycket vi kan erbjuda dom både vad gäller grönsaker, örter, bär mm.

Giftig mat för fåglar är: ALKOHOL, AVOKADO, CHOKLAD (drickbar och ätbart), LAKRITS, KAFFE, LÖK, OKOKT POTATIS, RABARBER, TE, SALT ( i stör-re mängd) TOMATPLANTAN (självaste tomaten kan man ge)! Här nedan följer en lista på ätbar och giftfri mat fåglar kan kan äta från a-ö GRÖNSAKER: alfa-groddar, Bellaverde (broccoli,) Blomkål (även blad-en), blommande broccoli Broccoli, broccolini (en sorts broccoli, Brysselkål, bönskidor, Bönor (kokta eller groddade), Chili (alla sorter), Flaskkurbits (en art i familjen gurka), Gurka, Grönsallad, Grönkål, Isbergssallad (men inte den bästa att ge och bör inte ges för ofta), Jamsbönrot (även kallad jicama), Kålrot, Linser (alla färger, samt man kan så dom) Maché, Mangold, Majrova, Mini majs, Majs, Majs-skott, Morötter (även blasten), Mungböns groddar, Okra, Paprika (gul, grön, orange, röd samt fröna), Pak Choi, Palsternacka, Palm-hjärta, Romansallad, Rosen-bönor, Ruccolasallad, Rädisor, Rödbeta, Rödkål, Rödbladig bladkål Sparris (ej den trådiga delen, enbart den gröna delen), Salladskål, Savojkål, Selleri, Senapskål, Spenat, Spetskål, Solros-skott, Sockerärtor, Squash, Svartkål, Sköldpaddstuva, Sötpotatis (kokt och rå), Tomat, Vitkål Västeråsgurkor,Zucchini, Ärtor, Ärtskott.

ÖRTER: Alfa alfa (blålusern), Anis (stjärnanis), Apeslin blommor (från obesprutade träd, även grenar och frukt), Basilika, Brännässlor, Backtimjan, Björkblad, Björnbärsblad, Canel basilika, cayennepeppar, Chicory, Citronblommor (från obesprutade, även grenar och frukt), Citrongräs, Citronmeliss, Citron-timjan, Dill, Dragon, Grape (från obesprutade, även grenar och frukt), Gro-blad (stängerna också), Eukalyptus, Fläder (enbart blommor och bär), Fän-kål (plantan, fröna och blomman), Gurkört, Gökärt, Hallonblad, Hibiskus blommor, Humle, Ingefära, Jordgubbsmynta, Kamomill blommor, Kanel (Äkta kanel EJ Kassiakanel), Krasse, Koriander (i liten mängd), kumquat blommor (från obesprutade träd, även grenar och frukt), Körvel, Lagerblad, Lavendel, libbsticka, Lime blommor (från obesprutade träd), Ljung, Maria tistel (blommor och blad), Maskros (rot, blomma och blad), Mandarin blo-mmor (från obesprutade träd, även grenar och frutk), Mjölkört, Mejram, Mynta, Okra, Oregano, Passions blomma, Persilja, Pepparmynta, portlak, Ringblomma, Rosmarin, Rödklöver, Rölleka, Sallatsspikblad, Salvia (enbart blommorna och endast ge då och då och i liten mängd), Senapsplanta (frön, blad, stjälk), Svartvinbärsblad, Svinmålla (lagom mängd), Timjan, Våtarv, Älggräs (älgört), Ögontröst.

Kan man ge havregryn till änder?

Lund Publicerad 12 apr 2018 kl 16.38 “Nej tack, inget bröd!” Så lyder skylten som ska få Lundaborna att sluta mata gräsänderna med bröd. – Vi har drivit frågan länge och är jättepositiva till skylten, säger Hanna Blücher, vice ordförande i Djurens rätt i Lund.

I onsdags la Djurens rätt ut en bild på sin Facebook-sida med ett foto på en gräsand och uppmaningen “Nej tack, inget bröd”. Skylten som delades sitter uppe i Stadsparken i Lund. – Vi har drivit frågan länge och är jättepositiva till skylten. Bröd innehåller inte den näringen som änderna behöver, säger Hanna Blücher, vice ordförande i Djurens rätt i Lund.

På skylten står det också vad man kan mata änderna med istället; frön och frukt. Men Hanna Blücher säger att det finns ännu bättre mat att ge fåglarna för de som fortfarande vill mata dem. – Majs, havre, korn och frön är bra för dem. I Stadsparken bor flest gräsänder och de äter också små insekter och kräftor.

You might be interested:  Eriksbergs Fisk Lunch?

Kan änder äta ost?

Havregryn en favorit – Annan föda kan exempelvis vara talgbollar, nötpåsar, russin, hackad ost, äpplen, kakor och annat kaffebröd som wienerbröd, sockerkaka eller annat som man kan hitta på. Man kan även smälta kokosfett och margarin, lägga i små burkar i frysen och sedan lägga ut i en talgbollsautomat – det brukar gå åt direkt! En matfavortit hos många fåglar är havregryn.

Kan änder äta chips?

Därför ska du absolut inte mata fåglarna med bröd – och det här kan du ge dem istället. VISST KAN DET VARA mysigt att ta med sig lite bröd till Hammarby sjö och mata svanar och måsar? Men även om detta uppskattas av både barn och vuxna, och inte minst av fåglarna själva, så kan det faktiskt vara direkt farligt för dem.

Bröd är visserligen gott, men det innehåller inte tillräckligt med näring och kan orsaka så mycket skada så att fågarna måste skjutas av Stockholm stads jägare. Så om du gillar att mata fåglar – läs här nedan om vad du kan ge dem istället! Stockholm Vildfågel Rehab varnade nyligen för att mata kanadagäss med bröd.

Anledningen är att fåglarna blir så mätta på det näringsfattiga brödet så de slutar leta annan mat. I längden orsakar det näringsbrist. Bristen på näring under uppväxten kan göra så att fåglarnas vingar inte växer korrekt, och unga fåglar kan få så kallad “änglavinge” då vingen har en onaturlig vridning.

 • Fåglar som har drabbats av änglavinge kan inte flyga.
 • Precis som förra året har vi fått in samtal från oroliga människor som sett framförallt gäss med vingar som ser ut som “skelett”.
 • Det kan även se ut som att vingen är bruten, skriver Stockholm Vildfågel Rehab på Facebook och fortsätter: “Mata ALDRIG fågelungar med bröd eller liknande, låt dem hitta föda själva.

Mata helst inga fåglar med bröd under vår och sommar då det redan finns mycket föda för dem. Om ni stödmatar fåglar under vintern kan ni ge bröd, se dock till att det inte är mögligt vilket sjöfåglar är mycket känsliga för. Stödmata dock helst med korn- eller havrekross under vintertid.” Om du verkligen inte kan motstå att mata änder, svanar och andra fåglar så finns det faktiskt flera andra saker som du kan ge dem istället för bröd.

Majs Havre eller korn Ris Hackad sallad Fågelfrön

Dessa saker ska du absolut INTE ge till fåglar:

Chips Kakor Kex Choklad Popcorn

Hjälp till att dela detta vidare så kan vi undvika att fler fåglar drabbas av näringsbrist!

Kan man mata ankor med banan?

Att mata fåglar är ett trevligt sätt att gynna fåglarna i din närhet. De får föda och du får chans att studera dem på nära håll. En studie från University of Illinois i Chicago kom fram till att “fågelvänliga” trädgårdar har en förvånande positiv påverkan på ett områdes mångfald av fåglar. Kan Änder Äta Choklad Blåmes och talgoxe – efter snöfall brukar fågelmatningar vara extra populära. Foto: Erik Hansson Var ska man mata? Sätt gärna upp fågelmatningen nära buskar eller grenar så att fåglarna lätt kan ta sig i skydd från eventuella rovfåglar. Om det bor många katter i närheten kan det kanske också vara en idé att se till att det inte är så lätt för en katt att smyga sig nära ätande fåglar utan att synas.

Eller till och med att näta in matningen för att hindra katterna från att lyckas med sin jakt. Vad ska man mata med? Det finns många teorier om vad man ska mata med för att locka vissa fåglar till en matning, men det är värt att komma ihåg att det inte är en exakt vetenskap. Bara för att du matar med hasselnötter betyder det inte att du får nötkråkor på din matning.

Däremot kan det vara trevligt att ha lite olika maträtter att erbjuda så att du kan locka till dig olika arter. Här är några exempel: • Talg, osaltat smör, kokosfett eller ister: hackspettar, nötväckor, trädkrypare och mesfåglar • Solrosfrön och hampafrön: sparvar, finkar och mesfåglar • Jordnötter: mesfåglar, hackspettar, siskor och nötskrikor • Havre: gråsparvar och gulsparvar • Äpplen eller päron: trastar, rödhakar, svarthättor och sidensvansar Kan Änder Äta Choklad Nötväcka som äter solrosfrön.

Kan man mata änder med solrosfrön?

Undvik mögligt bröd – Det finns även uppgifter om att mögelsporer i mögligt bröd kan göra fåglar sjuka. Hursomhelst är det inte farligt att ibland ge fåglar lite brödbitar, om brödet inte är mögligt. Men det är inget som behövs egentligen, annat än för att givaren tycker att det är trevligt.

Kan man ge puffat ris till fåglar?

Vad är egentligen sant – tål fåglar okokt ris och ska man bara mata dem på vintern? SDF har tittat närmare på några seglivade myter om fågelmatning. Fåglar kan dö av okokt ris. Nej, eftersom fåglarnas magar innehåller väldigt lite vätska kan det okokta riskornet inte svälla.

Det är däremot inte särskilt energirikt och därför olämpligt som mat. Fåglar tål inte salt. Jo, liksom alla djur behöver fåglarna salt. Om matresterna man lagt ut är för salta, äter de inte. När man väl börjat mata måste man fortsätta hela säsongen. Nej, om maten tar slut drar fåglarna vidare. Matning tidigt på säsongen lurar flyttfåglarna att stanna.

Flyttinstinkten är stark och rubbas inte av lite fågelmat. De flesta flyttfåglar äter dessutom insekter och lockas inte så mycket av den fågelmat vi lägger ut. Fåglar ska bara matas på vintern, annars blir de lata och förlorar sina naturliga instinkter.

Nej, det stämmer inte. Men på sommaren äter de helst insekter och besöker knappast matstationerna. Fåglar gillar inte svart solrosfrö, bara strimmigt. De äter båda sorter. Svart solrosfrö har högre energiinnehåll och är därför bättre för fåglarna. Men i Sverige är strimmigt solrosfrö vanligast i fågelmat.

Källa: Land.se, Weibulls

You might be interested:  Fisk I Kyl Hur Länge?

Kan änder äta morot?

 KFH Mat till fåglar Allt finns att köpa i välsorterade fågel affärer som finkblandning kanariefrö undulatfrö parakitblandning papegojblandning, och pellets till papegojor o parakiter. Finns även juice för nektarätande fåglar som kolibri. Vitaminer i olika slag, äggblandning, välling till fågelungar, och godis som jordnötter.

Sen kan man givetvis mata många fåglar med frukt grönt, men mata ALDRIG med avokado, det är skadligt för alla fåglar. Äpple päron morötter blomkål broccoli man kan testa det mesta, men vissa fåglar kan vara svåra att ta något dom inte tidigare sett o smakat. Sommartid gillar många fåglar att få maskrosblommor o blad även klöver blommor o blad gillas, våtarv gillar alla småfåglar.

Gräsfrö ställningar av diverse sorter är också gott och ett tidsfördriv för fåglarna. Göm gärna lite mat eller sätt det i era voljärer lite svåråtkomligt, då får fåglarna en utmaning att ta maten och detta behöver dom o gillar även det. Blötlägg lite frö i några dagar precis så fröet gror, detta är då extra näringsrikt o bra för fåglar som snart skall häcka.

 1. Tänk bara på att tvätta all frukt o grönt innan ni matar era fåglar.
 2. Plockar ni gräs o maskrosor gör det INTE nära vägar där man ev.
 3. Sprutat gift eller finns mycket avgaser.
 4. Läs gärna mer om era fåglar var dom lever och av vad i naturen.
 5. Har ni fåglarna ute vintertid då det är kallt, tänk på att dom behöver lite extra mat för att hålla värmen.

Animaliskt protein De flesta av de arter parakiter, papegojor och kakaduor som vi har som burfåglar är i vilt tillstånd inte vegetarianer. Tyvärr finns det inte mycket forskning kring hur mycket animalisk protein vilt levande papegojor och parakiter egentligen äter.

En undersökning gjord av en australiensisk forskare, J.L. Long i början på 1980-talet och publicerad i Australien Wildlife Research 1984 visar dock att åtminstone de tre arter som ingick i försöket åt en hel del animalisk protein. Long studerade under en två årsperiod foderintaget hos tre olika arter i västra Australien.

De arter som ingick i studien var Stanleyrosella, Port Lincolnparakit och Rödhätteparakit. Under den tid som undersökningen pågick samlades det varje månad in 5-10 fåglar av resp art från tre olika geografiska platser. Fåglarna fångades in och krävan tömdes på innehållet och sedan släpptes fåglarna omedelbart igen.

Sammanlagt undersöktes 240 Stanleyrosellor, 242 Port Lincoln och 146 Rödhätteparakiter. Det som fåglarna ätit torkades och undersöktes sedan i mikroskop. Insekter hittades under alla årets månader men det var en markant ökning under senvintern och under försommaren då andelen insekter var 9,8-11,9 % av det totala foderintaget.

Övriga delar av året var andelen insekter 1-3%. De insekter som fåglarna ätit kom huvudsakligen från fem olika insektsfamiljer och bestod av både larver, puppor och insekter.

Kan man ge cornflakes till fåglar?

Svar: Trastar äter mask och insekter. Frukt eller bär går också bra. Många arter kan äta havregryn, cornflakes eller mjukt, vitt bröd uppblött i vatten.

Kan änder äta solrosfrön med skal?

Var skall man placera maten till fåglarna? – Placera maten så pass högt att fåglarna inte blir ett lätt byte för katter. Foderautomater är bättre eftersom fåglarna inte förorenar maten med sin avföring. Placdera fågelfodret i närheten av buskar om det finns, så fårfåglarna lugn och rol eftersom det finns en chans att gömma sig om det dyker upp faror.

Titta på videon och upptäck alla fina fåglar vi har i vårt vackra land! Alla fåglar älskar solrosfrön! nja, kanske inte gulsparven ändå! Solrosfröna är väldigt proteinrika och innehåller både vitaminer mineraler. Främst är det B- och E-vitaminer. Du kan köpa både oskalade och skalade frön. De svarta solrosfröna som säljs i vissa butiker, är faktiskt billigare och både fetare och godare för fåglarna, men eftersom skalen är rätt så hårda, struntar fåglarna i att lägga sin energi på dem.

Har vi en kall vinter, behöver ju fåglarna snabbt få sin mat. Av den anledningen säljer Tungelstaboden endast de strimmiga solrosfröna.

  Solrosfrön, 100 % strimmiga, per kg 25 kr Solrosfrön, 100% strimmiga, 15 kg 299 kr Stor brist råder för närvarande på produkten. För att säkerställa att butiken kan erbjuda strimmiga solrosfrön, tas fröna från flera leverantörer, Därför varierar stoleken på säckarna, även fröna kan skilja sig åt något. Säckarna är för närvarande mellan 15-20 kg. Priset per kg är detsamma, 20 kr/kg vid köp av säck. Säckarna innehåller endast strimmiga solrosfrön, butiken har inga säckar med svarta solrosfrön. Solrosfrön, 100 % strimmiga, 20 kg 399 kr SLUT I LAGER Strimmiga solrosfrön innehåller 30-40 % fett och svarta solrosfrön ca 40-45 %. De svarta fröna är faktiskt både smakligare och även näringsrikare, men eftersom skalen är hårda är de inte lämpliga som frö till småfåglarna. De hårda skalen, gör att en hel del småfåglar kan ha svårare att äta dem. De svarta fröna har faktiskt ett lägre inköpspris, men Tungelstaboden har valt att inte ta hem dessa. De svarta industrifröerna gör man istället solrosolja av. Det strimmiga fröet gör att fåglarna äter mer frö och uppehåller sig då mer vid våra fågelbord vilket upplevs som positivt. Solrosfrö kan man gärna utfodra fåglarna med året om. Gillas speciellt grönfink, domherre, talgoxe, stenknäck, nötväcka, pilfink, blåmes, steglits, entita, talltita. Skalade solrosfrön, per kg 40 kr Skalade solrosfrön, 15 kg 479 kr 15 kg Solroskärnor motsvarar cirka dubbla mängden oskalade solrosfrön.

  Kan man mata änder med äpplen?

  När du ska mata fåglar i din trädgård kan du lägga äpplen till koltrastarna och sidensvansarna direkt på marken, men frön och nötter bör läggas på ett fågelbord för att minska risk för att skadedjur som möss dras till platsen. Det är också ett sätt att minska risken för att fåglarna smittar varandra med sjukdomar.

  Kan änder få näringsbrist av att bara äta bröd?

  Klicka på bilden för att se den i större format. Snö och kyla gör det svårt för fåglar att hitta mat. Genom att bidra med mat kan du hjälpa fåglarna– men undvik att ge dem bröd! För mycket bröd kan leda till näringsbrist och missbildningar. Nu när det är kallt ute är många snälla och hjälper fåglarna genom att ge dem mat.

  1. Det finns många bra saker för dem att äta men bröd är inte en av dem.
  2. Fåglarna behöver näringsrik och fet mat för att klara av kylan.
  3. Bröd är näringsfattigt men mättande vilket gör att fåglarna äter sig mätta utan att få i sig den näring de behöver.
  4. När det inträffar kan bland annat vingarna utvecklas fel vilket gör att fåglarna inte kan flyga.

  Vill du hjälpa fåglarna under vintern så satsa istället på exempelvis nötter, majs, ärtor, havre, korn eller frön. Om du vill ha tips på mat till en specifik fågelart så titta gärna på Naturskyddsföreningens sida om fågelmatning,

  Kan man mata änder med solrosfrön?

  Undvik mögligt bröd – Det finns även uppgifter om att mögelsporer i mögligt bröd kan göra fåglar sjuka. Hursomhelst är det inte farligt att ibland ge fåglar lite brödbitar, om brödet inte är mögligt. Men det är inget som behövs egentligen, annat än för att givaren tycker att det är trevligt.

  Vad äter änder på vintern?

  Fotnot: Under normala omständigheter äter gräsänder främst vattenväxter, men även säd, insekter och kräftdjur. Vintertid livnär de sig på växtmaterial i största möjliga mån.

  Kan man mata fåglar med ris?

  Om du börjar mata tidigt på säsongen lurar du flyttfåglarna att stanna Flyttinstinkten är mycket stark och lite fågelmat rubbar inte den driften. De flesta flyttfåglar äter insekter och lockas därför inte av den fågelmat vi lägger ut. Det finns arter där merparten flyttar, men där några stannar för att vara först på plats när våren kommer.

  Arter som klarar detta är till exempel rödhake, svarthätta och järnsparv. Om du har börjat mata fåglarna måste du fortsätta hela säsongen Om maten tar slut på den plats de är vana att äta på så drar de snabbt vidare. Så för fåglarna är det inte ett problem men du kan mista “dina” grönfinkar som troget ätit hos dig varje dag.

  Ris och salt mat är farligt för fåglarna Fåglar behöver, som alla djur, salt. Så du kan tryggt lägga ut salt mat som till exempel julskinka. Okokt ris sväller inte i magen på fåglarna då deras magar innehåller väldigt lite vätska. Att ris inte är lämpligt som fågelmat beror snarare på att det inte är särskilt energirikt.

  1. Undvik att vattnet fryser i fågelbadet genom att använda ett par droppar vegetabilisk olja Detta är en dödsfälla för fåglar eftersom även mycket lite olja förstör fjädrarnas isoleringsförmåga, vilket innebär att de fryser ihjäl.
  2. Fågelbad är bra för fåglarna men lös hellre problemet genom att byta vatten ofta, ställa ut ljummet vatten eller lägga i en pinne som gör att det tar längre tid innan vattnet fryser.

  Fåglar gillar inte svart solrosfrö, de vill ha strimmigt solrosfrö I Sverige har innehållet i fågelmat traditionellt sett varit strimmiga solrosfrön. Svart solrosfrö har högre energiinnehåll och är därmed bättre för fåglarna. I USA är traditionen annorlunda och man säljer överlägset mest svart solrosfrö som anses vara fågelmatens gåslever.

  Det som skiljer dem åt är att svart solrosfrö kan ha något hårdare skal. Fågelmatningar är smittohärdar En dåligt skött matplats kan alstra sjukdomar. Problemen är visserligen mindre här än i länder med högre temperaturer. Det går inte att förhindra att frön hamnar på marken och att fåglarna sätter sig bland dessa och äter.

  För att fåglarnas avföring inte ska blanda sig med maten är det viktigt att välja en automat där fåglarna inte sitter i maten och var noga med att städa undan frörester och hålla rent. Tvätta händerna noga.

  Vad äter änder i naturen?

  Gräsänder kan bli väldigt gamla. Vissa är flyttfåglar, andra stannar kvar i Sverige över vintern. De trivs i alla typer av vatten, men mest sådana där det finns mycket vass. De fåglar som du ser i sjöar och bäckar nära där du bor brukar oftast vara gräsänder.

  1. Gräsanden är en stor and som är 55–60 cm hög och har 81–95 cm mellan vingspetsarna.
  2. Hanar och honor är väldigt olika till utseendet.
  3. Så olika att Carl von Linné (du vet han som sorterade upp alla växter i olika sorter?) trodde att det var två olika sorters änder.
  4. Men det visade det sig sen att det inte är.

  Hanen har ett grönt skimrande huvud, brunt bröst, grå kropp och gul näbb, och honan är brunspräcklig med orange och grå näbb. Honan är lite mindre än hanen. Kan Änder Äta Choklad Gräsanden finns på norra halvklotet och i Australien. Den finns överallt i Sverige utom i fjällen, men är vanligast i de södra delarna. Gräsanden gillar alla typer av vatten, från små nästan igenvuxna dammar till stora sjöar och skärgård. Den trivs bäst i vatten med mycket vass. Kan Änder Äta Choklad Gräsänder äter mest vattenväxter, men också insekter, skalbaggar kräftdjur och frön. När den äter tippar den kroppen framåt i vattnet och hugger tag i sitt byte, eller betar efter växter under vattnet. Så här låter en gräsand. En gräsand kan bli mycket gammal. Kan Änder Äta Choklad