Hedemora Jordgubbar Självplock Pris?


Hedemora Jordgubbar Självplock Pris
Vid självplock under dess dagar gäller självbetjäning med vägning och betalning vid gårdsbutiken. Pris för jordgubbssjälvplock är: 60 kr/kg. Pris för hallon självplock är: 85 kr/kg. Gårdsbutiken är fylld med nyskördade grönsaker och potatis.

Vad kostar Sollerö jordgubbar?

Vi tömmer lagret på läsk för 5 kr, festis för 3 kr och Hallonlådor 1.6 kg kör vi 200 kr på🍓. Vi är den enda lite större odlingen kvar I Norra Dalarna🍓. Jordgubbar och hallon är som finast nu passa på att frysa in bär över vintern🍓.

Vilken sort jordgubbar?

Tidiga, senare och remonterande sorter Först ut i svenska jordgubbssäsongen är ofta Honeoye, Rumba och Flair. Efter midsommar brukar de få sällskap av sorter som Sonata, Korona, Polka, Salsa och Faith. På slutet, ofta inte förrän i augusti, mognar Florence och Malwina.

  1. Dessutom finns remonterande sorter, till exempel Charlotte, Favori, Furore och Sweet Eve.
  2. De blommar hela sommaren och ger skörd från mitten på säsongen till ända in i oktober.
  3. Sorten är den faktor som betyder mest för smaken, men precis som för vin har också jordmån, väder och vind betydelse.
  4. Sol och värme ger sötare, godare bär än regn och rusk, och ju längre norrut jordgubben vuxit desto finare arom och större sötma.

– Med längre dagar och svalare nätter mognar bären långsammare och blir godare. Det ger våra svenska jordgubbar smakmässigt försprång gentemot importbär av samma sort, och godast av alla är de som odlats långt norrut i landet, säger Eva Axelsson från LRF Trädgårds bärsektion.

You might be interested:  Pasta Al Porto?

Njut dem dagsfärska och tempererade Viktigt för smaken är också att jordgubbarna är nyplockade och att de är rumstempererade. Undvik alltså att köpa bär som inte ser helt fräscha ut. Importerade jordgubbar är plockade 4-5 dagar innan de säljs i våra butiker, vilket ökar de nyplockade svenska gubbarnas överlägsenhet i smak.

Tänk även på att plocka ut jordgubbarna ur kylskåpet i god tid innan du ska njuta av dem. – Jordgubbar bör förvaras kallt men fyra timmar innan det är dags för servering ska de fram i rumsvärmen. Det är med jordgubbar som med rödvin – smakerna framträder bäst när de är lagom tempererade, säger Magnus Engstedt, bärrådgivare på Bärfrämjandet.

  1. Jordgubbssorter att prova Fråga försäljaren efter sortnamn om det inte står på kartongen! Rumba: Breda, knubbiga och hjärtformade bär i klassisk jordgubbsröd färg.
  2. Doft och smak är mörk och maffig med ton av solvarma smultron och honung.
  3. Honeoye: Generöst söta och med mycket bärsmak.
  4. Smak av solmognad, lime, svarta körsbär och smultron.

Medelstora hjärtformade bär med djupt mörkröd färg. Flair: Stora, hjärtformade och rundknubbiga bär med stor bladhatt och tydliga limegröna frön. Djupt mörkröda bär med mycket smak och fin balans mellan friskhet och sötma. Korona: Koniska bär med god och mycket söt smak.

Lättplockade, men känsliga för hantering och transporter. Odlas därför främst för lokal försäljning och självplock. Polka: Mörkt röda och ganska fasta, medelstora till stora bär. Mycket fin och söt smak. Odlas för lokal försäljning och självplock. Sonata: Ljusröda, knubbiga, saftiga och söta bär med smak av solmognad, röda äpplen, citrus och vårgrönska.

You might be interested:  Koka Pasta I Vattenkokare?

Salsa: Vackra variationsrika bär med känsla av egen köksträdgård. Varmröda med smak av aprikos, mylla och mogna körsbär. Faith: Stora, vackra bär med fin smak. Florence: Stora, hjärtformade bär, klarröda i färgen. Smaken är klassiskt god och nyansrik med sötma, aromer och friskhet i fin balans.

Hur fungerar självplock?

Se öppetider längre på sidan. Välkomna ut i våra land Ta gärna med hela familjen. Farmor, farfar, barn och barnbarn. Alla är välkomna att vara med och plocka efter egen förmåga. Hundar är förbjudet i och vid jordgubbsfältet.

Du betalar för de antal kilo du plockar. Ett kilo motsvarar cirka 2 liter. Medtag gärna egna kärl.

Hur funkar det? Tag bilen, bussen eller cykeln till Stora Aby. Parkering finns strax intill jordgubbsfälten, följ skyltning, När ni kommer ut till fältet så väger vi de tomma hinkarna. På så sätt kan vi sedan dra bort vikten för hinkarna när ni skall betala.

När hinkarna är invägda så visar personalen er en rad. Ni plockar från pinnen och framåt. För att lätt hitta var man ska börja plocka, så har vi pinnar som sitter i raden, den skall flyttas dit där ni slutar plocka. Det underlättar för oss och nästa kund vet var de ska börja plocka. När hinkarna är fulla så väger vi kärlen ute på fältet och betalar antingen med kort, swish eller kontanter.

Inget att plocka i? Har ni inget att plocka i? Vi säljer plastkärl som rymmer ca.6 liter, ca 9 liters och vi har även 1-litersförpackningar. Tips och råd Ett 10-liters spann är inget att rekommendera för jordgubbarna, de understa mosas. Välj helst mindre och fler kärl istället eller låga kärl där bären inte trycks sönder.

You might be interested:  Pasta Carbonara Med Bacon?

Vad kostar jordgubbar i år?

Det är inte ovanligt att svenska jordgubbarna kostar över 100 kr/kg i början på säsongen. De första lådorna växthusodlade jordgubbar i mitten på april brukar gå för över 1000 kr/kg. Oftast är dessa jordgubbar lite mindre smakrika än de som man kan köpa i juli.