Chokladbomber För Varm Choklad Kinderägg?
Chokladbomber med kinderägg Då var det nytt år, 2021 och jag kan faktiskt tycka att det är lite läskigt att blicka fram över året. Ett helt nytt oskrivet år och ingen har en aning om vad som komma skall. Men vi hoppas på ett fint år och jag hoppas att ni alla haft ett bra 2020 trots allt som hänt runt om i världen.
- Första dagen på nya året och nu har även jag hakat på trenden med hemmagjorda chokladbomber och visst är det läckert när chokladen smälter när man häller över varm mjölk och fram poppar chokladpulver och marshmallows.
- Men jag är lite bekväm av mig och körde på färdiga chokladformar i form av kinderägg, så smidigt.
Sen kar jag chokladpulver som jag blandat själv med kakao och socker, många kör på oboy men ska det vara ska det vara äkta kakao tycker jag i alla fall, men det är ju valfritt. Chokladbomber med kinderägg 6st 6 kinderägg 3/4 dl kakao 1 dl strösocker Mini marshmallows Gör så här: Börja med att försiktigt dela alla kinderägg i halvor.
Contents
What are chokladbollar?
” Chokladbollar ” in Sweden – Chokladbollar are absolute classics of the Swedish bakery. Chocolate balls are standard in most Swedish cafés and it is hard to imagine the confectioners’ refrigerated display cases without them. These chocolate balls from Sweden are not only very delicious and savoury, but they are also very easy to prepare.
What is the recipe for 25 chokladbollar?
INGREDIENTS (for 25 chokladbollar) 1 3 cups oatmeal 2 ½ cup sugar 3 1 tablespoon vanilla sugar 4 3 tablespoons cocoa powder (unsweetened) 5 ½ cup butter (softened) 6 2 tablespoons strong coffee (cold) 7 Grated coconut More
What is the difference between chokladbollar and chocolate truffles?
What are chokladbollar? – Chokladboll (chokladbollar in plural) literally means “chocolate ball” in Swedish. Chokladbollar look like chocolate truffles. However, these chocolate cupcakes are different from chocolate truffles, Indeed, their texture is very particular.
Less sweet and less chocolaty than chocolate truffles, chokladbollar generally consist of oat flakes, sugar, cocoa, butter and coffee. Chokladbollar are easy to make and do not require baking. Small balls of dough the size of golf balls are formed and rolled in coconut. It is the presence of oat flakes that gives chokladbollar their surprising and soft texture.
Chokladbollar are traditionally eaten in Swedish restaurants at the end of the meal for dessert. One chocolate ball is usually served per person. Due to its high fibre content, oatmeal ( groat ) acts as a digestive.
What is a chocolate ball?
Baka med Frida | Chokladbomb för varm choklad
Chocolate balls appear on most restaurant menus in Sweden and, although you normally only get one ball, it is a rather good way of finishing a meal. Chocolate balls are also nice to make at home. They are one of the easiest treats around and they taste wonderful, rather moreish I must admit! There is no baking involved so they are a great recipe to make with kids.