Chocolate Caramel Cupcakes

29 juni, 2018
Blog post

Följ mig på Bloglovin

Vem älskar inte cupcakes som riktigt smälter i munnen? Jag vet att jag gör, och gör du det med så har vi i alla fall en sak gemensamt 🙂 Dessa cupcakes har den perfekta kombinationen – choklad och karamellsmak! Inuti varje litet bakverk finns en liten toffeegömma som en liten extra överraskning. De är inte speciellt svåra att göra, utan det är marängsmörkrämen som kan vara lite trixig. Men följer du mitt recept och ser till att ha rumsvarmt smör så kommer det gå galant!

INGREDIENSER:
50g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl hett vatten
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
12 st toffeegodisar
60 g hackad choklad

GÖR SÅHÄR:
Mixa smör och socker tills det blir mjukt och krämigt. Ha i ägget och vaniljsockret och rör ordentligt. I en separat skål vispar du ihop det heta vattnet och kakaon. Rör i vätskan i smörblandningen. Sikta i de torra ingredienserna i smeten och rör försiktigt tills allt är väl blandat. Ha till slut i den hackade chokladen. Fördela smeten i 12 muffinsformar. I varje muffins trycker du ner en toffeegodis. In i ugnen och baka i ca 20 minuter. Testa med sticka för att se så de är klara, den ska vara torr efter du stuckit ner den i en muffins. Är den inte det ska det bakas lite till. Låt svalna på galler.

CARAMEL MARÄNGSMÖRKRÄM:
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
250 g rumstempererat smör
0,5 dl dulce de leche

GÖR SÅHÄR:
Skär smöret i små kuber. Smöret måste vara rumstempererat för att det ska lyckas. Vispa äggvitorna över vattenbad tills det når en temperatur på 60º. När temperaturen är nådd ska äggvitorna vispas till ett hårt skum (jag vispar i min KitchenAid). När du fått till toppar i marängen lägger du i en kub i taget tills du har en slät och krämig smörkräm. Rör i dulce de leche. Fyll en spritspåse and spritsa på muffinsen tills du får snygga cupcakes. Ringla lite dulce de leche över cupcakesen och strö lite kakao på toppen. Äts bäst rumstempererade.

Next Post