Bosniska plättar

17 juli, 2018
Blog post

Bosniska plättar är något vi tycker mycket om i vår familj, och de är väldigt enkla att göra. På bosniska heter de ustipci för den som är nyfiken att veta det. De går fort att göra på morgonen vilket är ett plus och har man barn så blir man populär där då barn ju älskar plättar. Nu är mitt barn lite för litet för att fullt uppskatta dessa små gottigheter men tids nog kommer hon göra det också 😀 Det här receptet räcker gott och väl till 2 personer och vill du ha till fler är det bara att dubbla receptet.

Ingredienser:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl vatten
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
rapsolja till stekning

Gör såhär:
1. Mixa ihop ägg med mjölk och vatten.
2. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och rör ihop allt. Det ska bli som en tjock pannkakssmet.
3. Stek så många plättar åt gången som får plats i din stekpanna och se till att det alltid finns tillräckligt med olja så de blir härligt gyllene och lite frasiga.

Servera med: en härlig keso och creme fraiche-blandning som består av 2 stora matskedar keso och 2 lika stora matskedar creme fraiche (+ salt efter tycke). Till plättarna passar det även att äta skivad ost, tomat, mortadellasalami (eller vilken salami som helst). OCH, de går alldeles utmärkt att äta med söta tillbehör också så som sylt, nutella, sirap etc.

Prev Post Next Post