Bakad potatis med makrillröra


Idag hade jag inte planerat i förväg vad vi skulle äta och jag kände att jag ville göra något som vi inte ätit på länge. Bakad potatis minns jag inte senast vi åt och som tur var hade jag några riktigt stora potatisar bland dom som svärmor skickade med sist vi var och hälsade på. Eftersom vi åt kyckling igår så ville jag inte göra en röra med det igen. Jag tänkte efter en stund vad vi hade i kylskåpet och kom på makrillen i tomatsås som låg intryckt i något hörn.Resultatet blev det här receptet som räcker till 4 personer 🙂 När jag frågade min man vad han tyckte om rätten så sa han, ”det är väl okej men jag föredrar kyckling” 😀 han är överlag inte så förtjust i fisk så det var att vänta haha.

Ingredienser röra:
2 burkkonserver makrill i tomatsås
1 röd lök
3-4 st soltorkad tomat
1 stor msk majonäs
1 tsk senap
2 dl creme fraiche (eller gräddfil)
2 tsk torkad basilika
1 nypa chiliflakes
salt och peppar efter tycke

Gör såhär:
1. Hacka lök och soltorkad tomat i små bitar. Mosa makrillen med en gaffel direkt i konserven.
2. Ta fram en lagom stor skål och klicka i majonäs, senap och creme fraiche. Tillsätt lök, tomat och makrill och blanda runt. Smaka av med kryddorna. Låt stå kallt tills dags för servering.

Potatis:
4 stora bakpotatisar eller 8-10 relativt stora vanliga potatisar
smör och salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 220 grader. Tvätta potatisen noga och torka torr med hushållspapper.
2. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje potatis och lägg i formen.
3. Baka mitt i ugnen i ca 40-50 minuter beroende på storlek.
4. Servera genom att klicka lite smör på potatisen, strö över salt och ät tillsammans med den goda röran.

You might be interested:  Rostade potatisskivor

Hoppas det smakar 🍴

Leave a Reply

Your email address will not be published.