Avokadotoast på fetaostkräm med stekt ägg


Halloj! Här kommer ett riktigt fint recept på en frukosträtt som passar utmärkt att göra på helgen eller när man vill lyxa till det lite. Det är en fetaostkräm som bres på tallriken, rostat bröd på det, avokadoröra på brödet som toppas med tomat skuren i tärningar och slutligen ett stekt ägg på alltihop. Mums! Receptet är utformat för 2 personer.

Fetaostkräm:
0,75 g matyoghurt (turkisk eller grekisk)
ca 80 g fetaost
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar efter tycke
Blanda ihop alla ingredienser så det blir en fin kräm. Smula gärna ner fetaosten.

Avokadoröra:
1 mogen avokado
2 tsk pressad limejuice (eller limekoncentrat)
2 msk creme fraiche
salt och peppar efter tycke
Mosa avokadon med en gaffel i en skål, tillsätt limejuice och creme fraiche och blanda runt ordentligt. Salta och peppra efter tycke.

Resterande ingredienser:
1 tomat
2 ägg
lite rapsolja till stekning samt salt, peppar och lite torkad dill till ägget.
2 skivor formfranska eller annat lämpligt rostbröd.

Gör såhär:
1. Skär tomaten i små tärningar. Ställ åt sidan.
2. Hetta upp en stekpanna med lite olja, knäck i äggen (de ska inte vidröra varandra när de steks), stek på medellåg värme så bränner de inte fast. När äggen är klara ska de ha en gyllenbrun stekyta och äggulan ska vara lite fast utanpå men krämig i mitten. Salta och peppra precis när de är klara och strö på lite torkad dill om du vill.
3. Rosta 2 skivor bröd. Bre på fetaostkräm på en tallrik, lägg på bröd, lägg på avokadoröra, toppa med tomat (salta tomaten lite), och lägg på ägget.
4. Servera genast.

En bra start på dagen! Hoppas det ska smaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.