Vitkålssallad med extra allt

17 augusti, 2021
Blog post

Kål tycker jag är så fantastiskt gott, både färsk, inlagd och stekt. Har lite svårare för den kokta varianten men jag kanske lär mig tycka om den med på sikt 🙂 Hur som helst så älskar jag att göra sallad på just kål. Viktigt är att ha i exempelvis olivolja eller rapsolja och så ättika eller vinäger. Oljan hjälper till att mjuka upp kålen en aning och ättikan bidrar med en härlig syra. Jag har också till det här receptet spelat in en video som man kan kika på HÄR om man hellre vill det.

Ingredienser:
ca 4 dl strimlad vitkål
4-5 salladsblad (jag använde från huvudsallat)
1/3 gurka
9-10 cocktail- eller plommontomater
1/2 röd lök
0,5 dl frysta (eller färska) granatäppelkärnor
5 msk olivolja
2 msk ättika eller vitvinsvinäger (men jag tog 3 för jag ville ha mer syra)
flingsalt efter tycke

Gör såhär:
1. Börja med att skära alla grönsaker och gröpa ur kärnorna från gurkan. Lägg allt i en skål.
2. Tillsätt olivolja, ättika och salt. Smaka av och tillsätt mer av något om det behövs.
3. Låt gärna salladen stå i minst 30 min innan servering så hinner vitkålen dra till sig oljan och ättikan.
4. Servera med i stort sätt vilken maträtt som helst 🙂

Hoppas det smakar!

Prev Post Next Post