Världens godaste jordgubbssylt

25 augusti, 2018
Blog post

Jag vet att jordgubbssäsongen är över men det här receptet måste jag publicera ändå. Varför är det här världens godaste jordgubbssylt då? Jo, för jordgubbarna jag använde var nästan övermogna och riktigt röda och goa. Smaken blir söt och sylten kokas väldigt snabbt. Receptet räcker till ca 1,5 L jordgubbssylt.

Ingredienser:
2 L jordgubbar, gärna lite övermogna
3 tsk vaniljpasta
3 dl syltsocker

Gör såhär:
1. Skölj jordgubbarna och snoppa dom. Dela dom gärna på mitten. Ta fram en kastrull som rymmer 5 L och lägg i jordgubbarna.
2. Koka upp jordgubbarna på medelhög värme tills de släpper ifrån sig vätska. Mosa jordgubbarna med en gaffel eller potatismosare.
3. Tillsätt vaniljpastan och syltsockret och rör om. Koka ca 15 minuter till och häll sedan upp i valfria glasburkar. Låt svalna innan du ställer in i kylskåp.

Prev Post Next Post