Tomatsås till pizza

30 juli, 2018
Blog post

När jag gör pizza hemma så är det ett måste med hemkokt tomatsås. Det går så fort att göra och så fort allting är i kastrullen så sköter såsen sig själv mer eller mindre. Just det här receptet har lite sting i sig då jag tillsatt en tesked sambal oelek. Det går givetvis att utesluta, eller byta ut mot tomatpuré om man vill ha en lite mildare smak. Såsen räcker till 2 stora pizzor (eller 3-4 mindre).

Ingredienser:
1/2 dl olivolja
1 medelstor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 burk Mutti krossade tomater
1 tsk ljus sirap
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
en näve färsk basilika

Gör såhär:
1. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs båda löksorterna någon minut på medelhög värme. Vitlöken ska dock inte få färg.
2. Tillsätt sambal oelek, krossade tomater och sirap.
3. Koka såsen i 25-30 minuter, ju längre desto godare.
4. Smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan (hackad eller hel, du bestämmer).

Prev Post Next Post