Blog post

Thaisoppa med räkor och kokosmjölk

21 oktober, 2018

Inget går upp mot en varm och krämig soppa i höstrusket, gärna tillsammans med nybakt bröd. Här kommer recept på en soppa med lite sting i så gillar man inte det kan man utesluta sambal oelek. Superlätt är den att göra och då vi ville ha en slät konsistens så mixade jag soppan när den var klar, precis innan jag la i räkorna. Receptet räcker för 4 personer.

Ingredienser:
500 g räkor av valfri sort (jag använde räkor med skal)
1 msk rapsolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
100 g broccoli
1 msk paprikapuré
5 msk fisksås
2 tsk gul currykrydda
1 tsk sambal oelek
250 ml kokosmjölk
6 dl vatten
1 msk limejuice
1/2 dl röda linser
lite salt och en gnutta peppar

Gör såhär:
1. Skala räkor om du använder de med skal, ställ kallt tills vidare.
2. Hacka lök och vitlök fint, samt moroten i skivor och broccolin i små buketter. Fräs i gryta/kastrull i olja på medelhög värme ca 3-4 minuter.
3. Tillsätt paprikapuré, fisksås, curry och sambal oelek. Rör runt och fräs ytterligare 1-2 minuter.

4. I med kokosmjölk, vatten, lime juice och linser och låt allt koka i 10-15 minuter.
5. Precis när soppan är klar att serveras så mixar du den med stavmixer för att få den slät, eller om du vill ha bitar i så låter du den vara. Tillsätt räkorna i soppan och voilá. Perfekt lätt middag eller lunch.

Hoppas det smakar 🍴

Prev Post Next Post