Blog post

Tacopaj

22 september, 2018

Idag är det lördag och är man trött på vanliga tacos kan man variera sig med en god paj. Just den här är en av mina favoriter. Receptet är ursprungligen min mammas men jag har modifierat det lite. Det här receptet räcker för 4-5 personer.

Ingredienser pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
70 g margarin (eller smör), rumsvarmt
1 dl vatten
1 tsk salt

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och knåda tills du får en deg. Det går att använda matberedare men använd då kallt smör/margarin.
2. Tryck ut degen i en form (ca 25×35 cm), nagga botten lite och förgrädda 10 minuter på 180 grader.

Köttfärsfyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1/2 dl passerade tomater
1 påse tacokrydda
1/2 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)

Fyllning #2:
1 burk majskorn
4-5 cornichons (eller annan inlagd delikatessgurka)
1 tomat
2 dl creme fraiche
3 dl riven ost
1 tsk salt

Gör såhär:
1. Hacka lök och bryn tillsammans med köttfärsen. Tillsätt passerade tomater, tacokrydda och grädde.
2. Låt puttra 10-15 minuter.
3. Under tiden som köttfärssåsen puttrar gör du fyllning #2 genom att skära tomaten och cornichons i små tärningar.

4. Ta fram en större skål och häll i majskorn, cornichons och tomat. Klicka i creme fraichen och blanda runt.
5. Riv ost och blanda i creme fraicheblandningen. Smaka av med salt.
6. Ta fram pajskalet, fyll med köttfärssås och på såsen brer du på fyllning #2.

7. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter.
8. Servera gärna pajen med en fräsch sallad.

Prev Post Next Post