Sega brownies

29 juni, 2018
Blog post

Något som jag har bakat mycket utav är brownies. För mig ska dom vara mjuka och lite lagom sega, absolut inte torra och tråkiga! Det finns många variationer på hur man kan göra och jag brukar faktiskt undvika nötter då jag tycker att dom bidrar till att kakan blir en aning torrare. Vill man ha lite högre brownies så rekommenderar jag att man använder en mindre form.

Ingredienser:
125 g smör
125 g hackad mörk choklad
3 ägg, lätt vispade
300 g socker
100 g vetemjöl
30 g kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg i bakplåtspapper i en form på 30×20
2. Smält smör och choklad över vattenbad och rör tills det smält.
3. Blanda i ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt, men rör inte för mycket. Häll i formen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills din provsticka är lite lätt kladdig. Låt kakan svalna helt.

Skär bitarna i fyrkanter och garnera gärna med lite florsocker.

Prev Post Next Post