
Sega brownie-cookies
Om det är något bakverk jag verkligen uppskattar så är det en riktigt god, fyllig och lagom kladdig brownie. I det här receptet är brownien i kombination med en småkaka vilket gör det hela så mycket godare. Här kommer mina bästa tips för att lyckas med denna lilla chokladfrestelse.

- Undvik elvisp
Jag är noga med att äggen endast för hand vispas ihop med sockret för att behålla kakorna kompakta och kladdiga. Ju mer man vispar desto mer luft går in vilket för att kakan blir mer porös och det vill man undvika när man vill ha kladd i mitten. - Var noga med ingredienserna
Jag ser till att de torra ingredienserna blandas i en mindre skål. Smöret och chokladen smälts i en kastrull, och äggen och sockret rörs om i en större skål där alla ingredienser sen ska i. - Gott om utrymme mellan kakorna
När kaksmeten skopas upp på plåten se till att det finns bra med utrymme mellan varje kaka eftersom de expanderar något under gräddning. - Övergrädda inte
För att undvika torra och trista kakor får de inte övergräddas. Så får kakorna börjar krackelera är de färdiga.


Sega brownie-cookies
Den här browniekakan är en dröm för chokladälskare – fyllig, kladdig och full av smak.
Ingredients
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 250 g mörk choklad, hackad
- 65 g smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljpasta
Instructions
- Sätt ugnen på 160º C (över- och undervärme). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en mindre skål.
- Ta fram en kastrull och lägg i smöret och den hackade chokladen. Smält på låg värme och rör om under tiden. Ta bort från plattan när allt smält samman.
- I en större skål, rör i ägg, strösocker, farinsocker och vaniljpastan. Tillsätt den smälta chokladen och smöret.
- Vänd i de torra ingredienserna och rör om bara tills allt gått fint ihop och inga mjölrester är synliga.
- Klicka ut smeten på plåtarna med ca 4-5 cm avstånd mellan varandra. Försök få de att vara så runda som möjligt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter beroende på hur stora kakor du klickat ut. Låt svalna på bakgaller.
Notes
- Går utmärkt att garnera med flingsalt.
- Förvaras i en tätförslutande burk i rumstemperatur (3 dagar) eller i kylskåp (1 vecka).

Önskar dig en fin bakstund ♡