Saftig morotskaka

10 februari, 2019
Blog post

Den här morotskakan är otroligt god och saftig. Tillsammans med cream cheesefrostingen blir den nästintill oemotståndlig. Den går fort att baka och räcker till många. Ett tips är att om man inte vill ha den lika hög som min så är en rektangulär bakform att föredra (min bakades i en fyrkantig). Hoppas det smakar!

Ingredienser:
125 g smör
4 ägg
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
0,5 dl filmjölk
3 dl finrivna morötter
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 nypa salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180°c och klä en form med bakplåtspapper, en fyrkantig eller rektangulär. (Ju större form desto plattare kaka).
2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i ett par minuter. Blanda i filen och det smälta smöret.
3. Finriv morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, kardemumma och salt i en skål. Tillsätt sedan morötterna.

4. Rör till sist ner mjölblandningen. Rör ihop till en slät smet.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Stickan skall vara torr när kakan är klar. Låt svalna helt innan du frostar den.

Frosting:
200 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche, fet
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
+ rivet apelsinskal

Gör såhär:
1. Vispa Philadelphiaost och creme fraiche fluffigt med elvisp.
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, vispa ytterligare någon minut.
3. Bred frostingen över den kalla morotskakan och toppa med finrivet apelsinskal. Skär i fyrkanter och njut.

Prev Post Next Post