Saffranskaka med hint av citron

29 juni, 2018
Blog post

Här kommer receptet på en jättegod och saftig saffranskaka med en liten hint av citronsmak. Det går såklart att addera mer citron om man vill ha mer smak men jag ville bara ha en hint. Det går lika bra att också byta ut citronen mot apelsin om man hellre vill det. Nu till receptet!

Du behöver:
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 paket saffran
2 dl mjölk
1 dl filmjölk
1 msk pressad citron
2 ägg
150 g smör
1 dl riven mandelmassa

Garnering:
florsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175c. Smörj och bröa en form (ca 24 i diameter) med avtagbar kant. Blanda alla torra ingredienser i en skål (mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, socker). Blanda saffran tillsammans med mjölk, fil och citronsaften och häll det sedan i mjölblandningen. Vispa äggen lätt och häll dom sedan i mjölblandningen. I med smöret och mandelmassan och mixa ihop allting till en fin smet.

Grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen eller tills din provsticka är torr. Ta ut kakan ur formen när den svalnat och pudra på florsocker.

Prev Post Next Post