Rostade pumpakärnor

27 oktober, 2020
Blog post

Snart är det Halloween och här hemma har vi fixat en liten dekorativ pumpa som står ute. Vi tänkte att det skulle vara en kul grej för barnen, och visst uppskattar i alla fall M den när vi går förbi den ute, men vid själva utgröpningsprocessen var hon föga intresserad.

Man får ju ganska många kärnor från en pumpa när man gröper ut innehållet, så istället för att slänga tog jag faktiskt tillvara på de och rostade de i ugnen vilket blev jättegott.

Såhär gjorde jag:

  1. Tvätta alla kärnor så de blir fria från eventuellt pumpakött.
  2. Lägg på en kökshandduk/hushållspapper för att torka.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ta fram en plåt, klä i bakplåtspapper, lägg pumpakärnorna på plåten, gärna lite utspridda ifrån varandra.
  5. Strö flingsalt över kärnorna och rosta i ugnen i ca 5 min.

Önskar dig en fin kväll!

Prev Post Next Post