Rostade potatisskivor

18 juli, 2018
Blog post

Hej i värmen!
Visst är det helt sjukt hur varm den här sommaren är i Sverige? I början njöt vi rätt mycket men nu är det ganska jobbigt. Mest för att jag inte vill värma upp huset ytterligare genom att använda ugnen så det kliar i fingrarna att få göra olika mat- och bakrätter. För någon dag sedan kunde jag dock inte hålla mig utan var tvungen att rosta lite potatisskivor som tillbehör till det vi grillade. Det här receptet ger ca 4 portioner.

Du behöver:
800 g färskpotatis
0,75 dl rapsolja
2 tsk salt
lite dill

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°. Börja med att tvätta potatisen noga (om du inte köpt tvättad färskpotatis). Skär den sedan i rätt tjocka skivor, ca 0,5 cm tjocka. Klappa skivorna med en kökshandduk så de blir torra.
2. Häll oljan på en plåt med låga kanter. Lägg på potatisen och saltet och blanda runt ordentligt, gärna med händerna. Försök om det är möjligt att potatisen inte ligger så mycket på varandra på så vis rostas den bättre.
3. Rosta potatisen i ugnen i 30-40 minuter beroende på ugn. Den ska bli härligt gyllenbrun och lite krispig.
4. Strö på lite dill på potatisen och servera med valfri rätt.

Prev Post Next Post