Rostade potatisskivor med dragon

5 november, 2018
Blog post

Jag gillar smaken av dragon, och någonstans på TV hörde jag en gång att om man gillar bearnaisesås så gillar man dragon eftersom såsen ju har den kryddan i. Och ja, jag älskar bea! Så häromdagen när jag skulle rosta mina potatisskivor så strödde jag på lite dragon och resultatet blev såklart hur gott som helst.

Ingredienser:
ca 500 g fast potatis
4-5 msk rapsolja
salt och torkad dragon

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 220 grader och klä en plåt med bakpapper. Tvätta potatisen noga och skala den inte.
2. Skär potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg skivorna på plåten med 1 cm mellanrum mellan varandra.
3. Ringla över rapsolja, strö på salt och dragon.
4. Baka mitt i ugnen ca 20-25 minuter beroende på ugn. Potatisen är klar när den börjar få en gyllenbrun färg.

Prev Post Next Post