
Red Velvet Rulltårta
Ett enkelt och snabbt bakverk att bjuda på – lagom till alla hjärtans dag!
Rulltårta är ett sånt där bakverk som funkar till så många tillfällen. Det går enkelt att tona ner och göra det rätt enkelt med lite sylt och grädde, eller så går de att lyxa till till festligare tillfällen. Jag gillar red velvet-texturen speciellt i rulltårta där man fint ser hur den vita frostingen bryter av mot det röda. Så har du idétorka till alla hjärtans dag så tycker jag helt klart att du ska baka det här!



Red Velvet Rulltårta
Rulltårta i red velvet-stil med en härlig fyllning av cream cheese frosting.
Ingredients
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 dl mjölk
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk röd pastafärg
Cream Cheese Frosting
- 150 g cream cheese
- 3 dl florsocker
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 tsk vaniljpasta
Garnering
- florsocker
- 2 dl vispad grädde
- 3-4 st färska jordgubbar
Instructions
- Sätt ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål.
- Vispa ägg och socker poröst och vitt. Tillsätt olja, vaniljpasta, mjölk, vitvinsvinäger och pastafärg. Rör ihop.
- Vänd ner mjölblandningen.
- Sprid ut smeten på plåten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Känn efter med en sticka så det är färdigt.
- Ta ut ur ugnen och lägg ett rent bakplåtspapper över kakan, lägg på en större (tunn) skärbräda och vänd runt plåten så kakan hamnar på det nya bakpappret. Akta så du inte bränner dig!
- Låt rulltårtan svalna helt och bred sedan på frostingen och rulla ihop. Garnera med florsocker, vispgrädde och lite jordgubbar.
Cream Cheese Frosting
- Vispa färskosten så den blir krämig, tillsätt det rumsvarma smöret och fortsätt vispa.
- Tillsätt florsockret och vaniljpastan och fortsätt mixa tills du får en fin och slät kräm.
Notes
Förvaras i kylskåp upp till 3 dagar.

Glad bakning ♡