Blog post

Räkcocktail

19 juli, 2018

En räkcocktail är ju sådär härligt festlig och ser väldans trevlig ut tycker jag. Det bästa är ju att det går vansinnigt fort att göra och det gillas här. Den går såklart att äta året om men jag tycker den passar extra bra på sommaren då man helst vill använda ugnen och spisen så lite som möjligt. Här är mitt recept som du gärna får testa, det räcker till 4 personer!

Till räkcocktailen behöver du:
2 kokta ägg
2 dl gurkkuber
1 mogen avokado
12 cocktailtomater (eller plommontomater)
4 lagom stora salladsblad
3 dl handskalade räkor

Gör såhär:
1. Koka äggen i ca 10 minuter. När de svalnat, skala äggen och spola dom sedan med kallt vatten. Skär varje ägg i 4 klyftor.
2. Skär gurkan och avokadon i små kuber.
3. Skär cocktailtomaterna i skivor och strimla sedan salladen.
4. Skala räkorna så du får 3 dl av dom.

Rhode islandsås:
1 dl majonäs
1/2 dl grekisk yoghurt
3 msk vatten
2 msk chilisås
1/2 tsk sambal oelek (för lite hetta, kan uteslutas)
salt + peppar

Gör såhär:
1. Blanda majonäs, grekisk yoghurt, vatten, chilisås och eventuellt sambal oelek i en skål.
2. Tillsätt salt och peppar efter tycke och smak.

Garnering:
dill
1/2 citron
smulad ädelost (kan uteslutas)

Servera:
1. Lägg salladsstrimlorna i botten på glasen, lägg på några räkor och lite sås.
2. Lägg på ett lager med gurka och avokado, samt lite räkor och sås.
3. På med lite tomater och räkor med 2 klyftor ägg och lite sås.
4. Fördela resterande grönsaker/räkor och sås.
5. Toppa med smulad ädelost efter tycke, en citronskiva och avslutningsvis dill. Ät omedelbart eller förvara i kylskåpet 1-2 timmar.

Prev Post Next Post