Pestopasta

25 april, 2019
Blog post

Det här kan vara världens enklaste rätt att göra. På riktigt. Det enda som behövs göras är att koka lite pasta och skära lite salami och grönsaker. Bästa är att det är otroligt gott och mättande. Den här rätten kommer vi göra fler gånger i sommar, speciellt när man känner att man inte riktigt orkar göra något avancerat eller tidskrävande.

Ingredienser:
350 g tortiglioni-pasta
2 msk pesto på burk
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
ca 15 g fetaost
1 dl riven mozzarella (eller annan lämplig ost)
4-5 skivor soltorkad tomat, skuren i småbitar
2 mindre tomater (eller en stor), skuren i mindre bitar
ca 100 g nötsalami
1 näve machesallad
några färska blad basilika
(havssalt och svartpeppar över tomaten)

Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisning, gärna al-dente.
2. Förbered allt som ska skäras, som tomat, nötsalami och soltorkad tomat.
3. När pastan kokat klart hälls vattnet bort och peston blandas i tillsammans med den rivna osten. Tillsätt salami, salt, peppar, soltorkad tomat och fetaost. Blanda runt ordentligt.
4. Lägg upp på ett fint fat och strö över tomat, machesallad och färsk basilika. Toppa med salt och peppar.

Går utmärkt att äta ljummen som kall. Hoppas det ska smaka!

Prev Post Next Post