Pepperonipizza

12 april, 2019
Blog post

Här kommer en variant på pepperonipizza. Den ska ju vara sådär riktigt tunn och frasig. Jag har mer och mer upptäckt att ju mindre grejer man har på pizzan desto godare blir den. Less is more gäller verkligen här. Annars brukar jag vara en extra-allt-tjej 😀 Jag har ytterligare ett recept på gång på margaritapizza bakad på surdegsbotten – SÅ GOTT! Nog om det, här kommer receptet.

Pizzadeg:
2 tsk torrjäst
2 tsk strösocker
3,5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja , plus lite mer för pensling
1 1/2 tsk salt
ca 7,5-8 dl vetemjöl

Topping:
1 burk krossade tomater
1,5 tsk salt
1 tsk strösocker
2 krm malen svartpeppar
1 msk torkad oregano
2 msk olivolja
pepperonisalami (jag använde en nötsalami)
ca 3 dl riven mozzarellaost

Gör såhär:
1. Rör ut torrjästen med socker och vatten. Låt svälla en 3-4 minuter.
2. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Degen ska kännas lite elastisk och mjuk. Ha gärna för lite mjöl än för mycket. Knåda degen till önskad konsistens (eller låt bakmaskinen göra jobbet). Jäs under bakduk ca 50 minuter.
3. Sätt ugnen på 220 grader. Dela degen i två bitar på mjölat bakbord och runda varje del. Platta till degen och jobba den runt och ut så den blir tunn i mitten med lite tjockare kanter.

4. Lägg över degen på en plåt med bakpapper (eller använd en uppvärmd pizzasten som du stjälper upp pizzan på med pizzaspade). Blanda ihop tomatsåsen genom att blanda ihop allt förutom salamin och osten.
5. Pensla degen med olivolja och bre sedan på tomatsåsen 1 cm ifrån pizzakanten. Toppa med ost och salami.
6. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg på kanterna.

Prev Post Next Post