Pastagratäng med nachocrisp

23 oktober, 2018
Blog post

Hej på er!
Här kommer en rolig variant på pastagratäng, nämligen med nachocrisp. Det är riktigt gott och ger ett härligt tuggmotsånd. Bästa av allt är ju också att det går snabbt att göra och är perfekt vardagsmat. Receptet räcker till 4-5 personer.

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 skivor soltorkad tomat
rapsolja till stekning
1 krm spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 tsk vegeta (kryddblandning från Balkan)
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapuré
1 dl tacosås (salsa)
1 msk strösocker
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl nachocheesedip
300 g Farfallepasta
4 dl riven ost av valfri sort
två nävar nachochips

Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisning.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka soltorkad tomat i små bitar.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och tomat tills löken mjuknar. Tillsätt köttfärsen och bryn på medelhög värme tills den inte längre är röd.

4. Tillsätt kryddorna, tacosåsen och socker och blanda väl. Fräs 2-3 minuter. Tillsätt sedan grädde och nachocheesedip. Låt koka upp och låt puttra 4-5 minuter.
5. Pensla en ugnssäker form med lite rapsolja och häll sedan hälften av pastan i botten. Häll på all köttfärssås och toppa den med ca 2 dl riven ost och smula över lite nachos. Lägg sedan på resten av pastan och osten och smula över de resterande nachochipsen.
6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter tills osten fått en fin gyllene yta. Servera med en god sallad av valfri sort.

Prev Post Next Post