Pasta i kokossås

3 september, 2018
Blog post

Hej på er! Här kommer ett gott recept på pasta ifall man behöver göra något snabbt och inte har något kött hemma (eller inte hunnit tina något ur frysen). Kokosgrädden gör rätten extra krämig och den äts bäst varm och färsk. Receptet räcker för 4 personer.

Ingredienser:
1/2 dl sesamfrön (rostade)
1 liten röd lök
1 liten morot
250 ml kokosgrädde
1 näve ruccola
3 klyftor soltorkade tomater, hackade
1,5 dl riven parmesanost
salt och peppar
+ ev. stjälken från den röda löken

Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisning.
2. Stek lök och morot så de mjuknar något, tillsätt kokosgrädde och låt puttra i 5 min.
3. Blanda kokosgrädden med pastan, tillsätt ruccolan

4. Hacka den soltorkade tomater i små bitar och blanda i pastan + stjälken från löken om du hade det.
5. Tillsätt 1,5 dl riven parmesanost och de rostade sesamfröna, blanda väl.
6. Salta och peppra efter tycke och ät omgående.

Prev Post Next Post