Pasta Gorgonzola

1 juli, 2018
Blog post

Jag älskar pasta! Men ännu mer älskar jag ost. Alltså jag tror inte folk förstår hur mycket. Det absolut svåraste för mig att ge upp under graviditeten var just mögelostar och brie. I hela 9 månader var jag utan.. men nu kan jag äta hur mycket jag vill och hade jag fått välja mellan en köttbit eller ostbricka hade jag valt ostbrickan utan att blinka 😀 Visserligen kan man äta ädelost och sånt i matlagning och det blev räddningen ibland när längtan blev för stor 😛

Så, vad passar bättre än ett pastarecept med gorgonzola. Krämigt gott och så enkelt och snabbt att slänga ihop. Hoppas det ska smaka!

Du behöver:
300-400 g tagliatelle
1 medelstor lök
1 morot
1 dl mortadella (eller bacon)
1 msk smör till stekning
3 dl grädde
200 g gorgonzola
salt och svartpeppar efter tycke
finhackad persilja

Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisningarna.

2. Hacka lök, morot och skär mortadellan i bitar. Klicka i smör i stekpannan och stek tills allt blir mjukt på medelhög värme. I med grädden och låt puttra en stund. Smula ner gorgonzolan, låt småkoka i ca 5 minuter. Salta och peppra. Lägg i pastan, blanda väl. Toppa med hackad persilja och servera direkt.

Prev Post Next Post