Ost- och morotsbiffar

6 mars, 2019
Blog post

Här kommer ett gott recept på vegetariska biffar. De är godast att äta tillsammans med någon god röra och bulgur men jag hade ingen bulgur hemma och fick rosta lite potatis. Det gick bra det med men blev nästan lite kaka på kaka med tanke på att biffarna påminner lite om potatisbullar i konsistensen. De är däremot himmelskt goda och fick toppbetyg av mannen (som var väldigt skeptisk i början).

Ingredienser:
3 dl riven morot
2 dl riven ost (gärna en lagrad variant)
1 dl ströbröd
1 klyfta vitlök
1 mindre gul lök
1 ägg
1 msk dijonsenap
0,5 tsk torkad dill
salt & peppar efter tycke
rapsolja till stekning

Gör såhär:
1. Riv osten (eller använd färdigriven). Gör samma med morötterna.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och låt det svälla i ca 10 minuter i rumstemperatur.
4. Forma biffar med händerna och stek dom sedan på medelhög värme i rapsolja ca 4-5 minuter på varje sida tills de får fin stekyta.

Servera med något gott tillbehör som t.ex. rostad potatis eller bulgur. Går även utmärkt att äta ensamma tillsammans med en god yoghurtröra och sallad.

Snabb vitlöksröra:
2 dl matyoghurt
1 klyfta pressad vitlök
0,5 dl vatten
salt & peppar

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt innan servering.

Hoppas det smakar!

Prev Post Next Post