Nyttigare pizzadeg

6 augusti, 2018
Blog post

Ibland vill man göra sin pizzadeg lite nyttigare. Då brukar jag blanda lite olika mjölsorter och nästan alltid har jag i vetekli. När man sen bakar ut själva botten kan man såklart välja tjocklek på den. Jag gillar rätt tunn pizza så jag brukar kavla ut den tunt och sen trycka och dra lite i den med fingrar och händer. Här kommer mitt recept som räcker till 2 standardbottnar.

Ingredienser:
50 g färsk jäst
2 dl vatten
1 dl olivolja
1 dl rågsikt
1/2 dl vetekli
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Gör såhär:
1. Späd ut jästen med vatten och olivoljan, i en bunke eller i en matberedare. (Jag använde matberedar.)
2. Blanda alla mjölsorter och saltet i en bunke.
2. Tillsätt mjölblandningen i vätskeblandningen. Knåda eller låt matberedaren få ihop degen.
3. Avsluta genom att knåda degen för hand tills den blir slät och rund, lägg i en bunke och lägg plast över. Låt jäsa i 30-40 minuter.

4. Dela degen i 2 bitar, kavla eller dra ut degen till önskad storlek och tjocklek. Fortsätt sedan att göra din pizza.

Hoppas ni gillar det här receptet 🙂

Prev Post Next Post