Blog post

Nutellarullar

10 augusti, 2018

Klassiska nutellarullar till frukost är magiskt gott. De kan serveras med färsk frukt eller bär, eller ätas precis som de är. Jag använde ett rostbröd med lite råg i så de är väl en aningen nyttigare kan man säga 😛 Såhär gjorde jag mina 7 rullar.

Ingredienser:
7-8 rostbröd av valfri sort
1 ägg
2 dl mjölk
smör till stekning
nutella
1 msk socker
1 tsk kanel

Gör såhär:
1. Skär bort kanterna på brödet och ta sedan en kavel och kavla brödet till platta fyrkanter/rektanglar.
2. Vispa ägg och mjölk i en djup tallrik. I en annan tallrik blandar du socker och kanel.
3. Ta en brödskiva och bred på nutella och rulla sedan tight ihop den till en rulle.

4. Värm en stekpanna med lite smör, doppa rullarna i äggblandningen och stek på medeltemperatur tills de fått en jämn gyllenbrun färg.
5. Rulla de färdiga rullarna i sockerblandningen och lägg upp på fat. Servera omgående.

Prev Post Next Post