
Mozartkulor
Mozartkulor är en pralinliknande godis som går fort att göra och inte är särskilt avancerad. Många tycker om att ha den som ett standardinslag på julbordet men jag tycker att den funkar även vid andra tillställningar – förutsatt att man tycker om marsipan.

Här kommer mitt recept på mozartkulor och hur jag brukar göra för att lyckas med de.
Temperera choklad?
Behöver man temperera choklad för att lyckas med mozartkulor? Svaret är nej. Man kan använda sig utav vanlig bakchoklad och ändå uppnå ett fint resultat. Som en extra touch så dekorerar jag mina mozartkulor genom att ringla en lite ljusare choklad ovanpå.



Mozartkulor
En liten chokladkula med nougat och marsipangömma.
Ingredients
- 150 g marsipan
- 80 g nougat
- 100 g bakchoklad
Instructions
- Dela marsipanen i små kulor, ca 20 stycken. Kavla ut varje kula tunt och runt.
- Dela lika många nougatbitar och rulla till små kulor.
- Lägg varje nougatkula i den rullade marsipanbiten och omslut nougaten med marsipanen. Rulla till en boll mellan händerna.
- Lägg de rullade kulorna på ett bakplåtspapper i en form som får plats i kylskåpet.
- Dela chokladen i mindre bitar. Smält chokladen i en värmetålig skål i micron - lite i taget så inte chokladen bränns vid.
- Ta ut kulorna från kylskåpet och doppa de i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt överflödig choklad rinna av och lägg sedan mozartkulan på bakplåtspappret.
- Efter att alla kulor är doppade ställ in mozartkulorna i kylskåpet igen och smält sedan ljusare choklad (eller blanda vit choklad med mörk).
- Ringla över mozartkulorna för att göra fina dekorationer.
Notes
Förvaras i kylskåpet i ca 1 vecka.